Jari Isometsä hämmästelee: Suomi lähettämässä yllättävän vähän naisia Tour de Skille

Mistä lähtokohdista lähdetään tarunhohtoiselle Tour de Skille? MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä käy läpi"tourin"ennakkoasetelmia 4:21
Jari Isometsä käy läpi ennakkoasetelmat Tour de Skille.

MTV Urheilun asiantuntijan Jari Isometsän tietojen mukaan Suomi on lähettämässä vuodenvaihteessa Tour de Skille vain neljä naishiihtäjää.

Esimerkiksi Ruotsin Tour de Ski -joukkueessa on sekä seitsemän naista että miestä. Suomi ei ole vielä julkistanut joukkuettaan, mutta naisissa siihen kuuluisivat Isometsän mukaan vain Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Johanna Matintalo ja Anne Kyllönen.

– Se on minun mielestäni aika niukasti, jos tämä huhu pitää paikkansa, ettei lähtisi enempää hiihtäjiä, Isometsä kommentoi Tulosruudussa.

– Olisin mielelläni nähnyt enempi hiihtäjiä – varsinkin nuoria hiihtäjiä näin välivuotena. Meillä on siellä nyt sellaisia, jotka pystyvät hiihtämään hyvin. Esimerkiksi Vilma Nissinen hiihti loistavasti Skandinavia Cupissa, ja hänet toivottavasti nähdään Tourilla.

Nissinen oli viime lauantaina Vuokatin Skandinavia Cupin 20 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa mukana voittotaistelussa. Kaatuminen söi mahdollisuudet palkintosijoihin, mutta Nissinen sijoittui kuitenkin kuudenneksi.

Miehissä Isometsä ennakoi Tourille mukaan Iivo Niskasen ohella Ristomatti Hakolaa, Perttu Hyväristä, Joni Mäkeä ja Lari Lehtosta. Katso arviot ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat