Jari Isometsä ei yllättynyt Iivo Niskasen ratkaisusta – muistuttaa suomalaistähden taustasta: "Hän on siinä todella hyvä"

Jari Isometsä ennakoi Salpausselän kisoja – puhuu myös Iivo Niskasen kohutapauksesta 2:19
Tulosruutu: Jari Isometsä ennakoi Salpausselän kisoja – puhuu myös Iivo Niskasen kohutapauksesta

Iivo Niskanen avaa Salpausselän kisaurakkansa jo tänään perjantaina, kun hän osallistuu parisprinttiin Lauri Vuorisen kanssa.

Niskanen on mukana, vaikka hänen yksi päämatkoistaan – 20 kilometrin perinteisen väliaikalähtö hiihdetään lauantaina.

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä ei yllättynyt Niskasen ratkaisusta.

– Tilanne on selkeästi se, että Iivo haluaa startteja allensa. On myös selvää, että jos tuo kisa veisi jotain pois päämatkalta, niin hän ei hiihtäisi. Ihan niin kuin Kerttu (Niskanen) tekee. Iivolla kunto on ollut vähän vaiheessa, minkä myötä hän haluaa kilpailla. Olin aika varma, että hän tekee tuon ratkaisun, Isometsä sanoo.

Niskasen kausi on ollut sairastelujen pilkkoma. Hän palaa nyt maailmancupiin yli kuukauden tauon jälkeen.

Saksan Oberhofin kilpailujen jälkeen Niskanen on hiihtänyt vain kansallisissa kisoissa.

– Nyt kunto pitäisi saada nopeasti nousemaan ennen Holmenkollenia. Kilpailemallahan se nousee ja kunnon rykäisyllä, Isometsä huikkaa, muistuttaen perään perinteisen parisprintistä:

– Jos historiaa katsoo, niin hänhän on siinä todella hyvä, Isometsä viittaa niin Sotshin 2014 parisprinttiin, mistä Niskanen otti kultaa yhdessä Sami Jauhojärven kanssa, että vuoden 2017 MM-parisprinttiin, missä Suomen kulta kariutui, kun Niskanen törmäsi Norjan Emil Iversenin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat