Jari Huttunen saa mahtavan näytönpaikan rallin MM-sarjassa: Hyundai tarjoaa kattavan kilpailuohjelman

3:20
Jari Huttunen avaa kautensa mahdollisesti helmikuussa Rovaniemen MM-rallissa.

Viime kaudella WRC3-luokan mestaruuden nimiinsä vienyt Jari Huttunen on saamassa tulevaksi kaudeksi hyvän kilpailupaketin Hyundailta.

WRC3-tittelin lisäksi Huttunen voitti viime vuonna Hyundain R5-autolla myös Puolan rallisarjan mestaruuden. Huttusen suoritustaso oli läpi kauden tasainen, sillä hän sijoittui kaikissa 12:ssa kilpailussaan palkintokorokkeelle.

Huttusen managerina toimiva Marcus Grönholm kertoi vuodenvaihteessa, että tällaisten näyttöjen jälkeen Huttuselle on luvassa töitä Hyundain kanssa myös kaudella 2021. 

– Olemme sopineet tietyistä asioista, ja löimme niistä kättä päälle Monzan rallissa. Odotan edelleen, että he kertovat jotain. Ihmettelen kovasti, jos asiat eivät toteudu, Grönholm sanoi.

MTV Urheilun tietojen mukaan Huttunen ajaa tulevalla kaudella Hyundailla vähintään seitsemän MM-rallia WRC2-luokassa. MM-sarjan kalenterissa on kaikkiaan 12 osakilpailua.

WRC2 on käytännössä ainoa vaihtoehto, sillä WRC-autoissa ei ole tilaa ja hallitsevana mestarina Huttunen ei saa enää ajaa WRC3:ssa.

Kyseessä on Huttuselle, 26, mainio näytönpaikka, sillä Hyundain kaksi muuta WRC2-kuljettajaa ovat ruotsalainen Oliver Solberg, 19, ja norjalainen Ole Christian Veiby, 24. Heistä Solbergia pidetään Kalle Rovanperän, 20, ohella lajin kirkkaimpana tulevaisuuden lupauksena.

– Oikeaan suuntaan mennään. Hyvältä näyttää, Grönholm kommentoi MTV Urheilulle Huttusen tulevaisuutta.

– Tuleva paketti on ihan hyvä juttu, vaikka tietysti meidän pitää vähän kerätä sponsoreita siihen. Paketti on aika arvokas, mutta kyllähän Hyundai haluaa auttaa – ja he myös auttavat. Jari on ollut siellä jalka oven välissä monta vuotta, ja hän on tietysti suurennuslasin alla, kun jatkossa valitaan kuljettajat WRC:hen. Hyviä tuloksia tänä vuonna, niin siitä se lähtee. Toiveikkaita ollaan.

Grönholmin mukaan sponsorihankinta on edelleen kesken, ja se on vallitsevassa maailmantilanteessa erittäin vaikeaa.

– Meillä on tässä tiimissämme kummisetiä, jotka ovat vähän auttaneet, mutta ei se tietenkään helppoa ole. Tosi vaikeaa on. Mutta Jari ajaa varmasti, ja hyvään suuntaan tässä ollaan menossa.

Se, missä kilpailuissa Huttunen on mukana, on toistaiseksi vielä epäselvää. Grönholm toivoisi, että Huttunen voisi aloittaa kauden helmikuussa Rovaniemellä ajettavasta MM-rallista. Mutta oli kilpailut mitä hyvänsä, Huttuselta sopii odottaa menestystä.

– Viime vuonna Jari voitti WRC3:n, joka ajetaan ihan samalla autolla WRC2:n kanssa, ja teki tosi kovia aikoja. Kaikki odottavat, että Jari on kärjessä mukana. Kun tasaisuus on löytynyt, niin toivottavasti se myös pysyy. Jari on ollut todella hyvä.

Hyundain rallipomo Andrea Adamo väläytti vuodenvaihteessa sellaista mahdollisuutta, että Huttunen ja kumppanit voisivat päästä testaamaan Hyundain WRC-autoa MM-sarjan ulkopuolisissa kilpailuissa.

Grönholmin mukaan tämä ”ovi on auki”.

– Toivon, että se toteutuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja