Marcus Grönholmilta huippu-uutinen suomalaiselle rallitoivolle – "Olemme sopineet tietyistä asioista, ja löimme kättä päälle"

Jari Huttunen antoi kovat näytöt erikoiskokeilla vuonna 2020. Kiuruvedeltä maailmalle ponnistaneelle rallitoivolle on luvassa ohjelma rallin MM-sarjassa kaudella 2021.

Huttunen, 26, juhli viime vuonna sekä MM-sarjan WRC3-luokan titteliä että Puolan rallisarjan mestaruutta. Huttunen ajoi tusinan verran kilpailuja vuoden aikana ja nousi jokaisessa rallissa palkintokorokkeelle.

Huttunen ja hänen managerinsa Marcus Grönholm ovat tehneet pidemmän aikaa yhteistyötä Hyundain kanssa. Huttusen esitykset olivat viime vuonna niin huikealla tasolla, että suomalaiskuljettajan uskottiin pääsevän Hyundain WRC2-tiimiin kaudeksi 2021.

Toisin kuitenkin kävi. Hyundai tiedotti joulukuussa, että Ruotsin lipun alla kilpaileva Oliver Solberg ja norjalainen Ole Christian Veiby ajavat Hyundailla MM-sarjan WRC2-luokassa.

Hyundai ei antanut valinnassaan arvoa pelkästään ajotaidoille. Tiettävästi molemmat kuljettajat tuovat tiimiin mukanaan myös rahaa.

Huttusen ja Grönholmin suunnitelmiin ei ole missään vaiheessa kuulunut, että he maksaisivat tallipaikasta. Grönholm kuitenkin paljastaa, että Huttuselle on luvassa rallitöitä Hyundain kanssa.

– Olemme sopineet tietyistä asioista, ja löimme niistä kättä päälle Monzan rallissa. Odotan edelleen, että he kertovat jotain. Ihmettelen kovasti, jos asiat eivät toteudu, Grönholm kertoo MTV Urheilulle.

Grönholm avaa suunnitelmia sen verran, että Huttuselle on kaavailtu ohjelmaa WRC2-luokassa. Se on käytännössä ainoa vaihtoehto, sillä hallitsevana mestarina Huttunen ei saa enää kilpailla WRC3-luokassa.

"Minun silmissäni kovin jätkä"

Rallin maailmanmestaruuden kahdesti urallaan valloittanut Grönholm rankkaa korkealle Huttusen viime kauden tulokset.

– Jari on ainoa mies, joka on voittanut sillä autolla yhtään mitään. Se on totta, että hän ei ole maailman räiskyvin persoona. Mutta ajotaidoiltaan hän on minun silmissäni kovin jätkä.

Tasan vuosi sitten Huttusen rallityöt olivat huomattavasti epävarmemmalla pohjalla. Ennen koronan aiheuttamaa taukoa hän ehti käydä voittamassa WRC3-luokan kisan Ruotsin MM-rallissa. Kesästä eteenpäin suomalaistoivolle alkoi löytyä enemmän hommia.

– Hän on käynyt testaamassa ja ajanut koko ajan ylimääräisiä kilpailuja. Hän oli ensimmäinen kuljettaja, joka testasi Hyundain uutta Rally2-autoa. Siinä mielessä hänellä on jalka oven välissä, Grönholm sanoo.

Huttusen oli tarkoitus ajaa tämän vuoden ensimmäinen kilpailunsa Ruotsissa helmikuussa. Ruotsin MM-rallin järjestäjät joutuivat kuitenkin perumaan kilpailun koronan vuoksi.

– Nyt olemme hieman huuli pyöreinä, että mikä olisi seuraava kilpailu, Grönholm toteaa.

Suomessa tehdään parhaillaan selvitystä siitä, voitaisiinko Rovaniemen ympäristössä järjestää Ruotsin rallin korvaava MM-osakilpailu helmikuussa.

– Eikös se olisikin aika hieno juttu? Mutta nyt ei oikeasti tiedetä, mitä tapahtuu, Grönholm painottaa.

Grönholm on käynyt Hyundain kanssa keskusteluja myös Huttusen mahdollisesta debyytistä WRC-autolla rallin MM-sarjassa kaudella 2021. Grönholmin mukaan asiasta ei ole toistaiseksi sovittu mitään.

Lue myös:

    Uusimmat