Mainos

Poliisi vaatii rikollispomo Keijo Vilhusta vangittavaksi Vuosaaren vanhasta palkkamurhasta epäiltynä – Aarnio pidätetty samasta jutusta

1:26

Poliisi vaatii rikollispomo Keijo Vilhusta vangittavaksi ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalin murhasta epäiltynä. Murha tapahtui lokakuussa 2003 Helsingissä Vuosaaressa.

Vangitsemisoikeudenkäynti pidetään tänään iltapäivällä Helsingin käräjäoikeudessa. Vilhunen otettiin kiinni keskiviikkona ja hänet pidätettiin eilen.

STT:n tietojen mukaan muun muassa kaksi murhasta tuomittua olisi kertonut Vilhusen roolista palkkamurhajutussa. Vaikka Vilhusta vaaditaan vangittavaksi murhasta, ei hän ole epäilyjen mukaan ollut paikalla suorittamassa itse tekoa.

Vilhusen asianajaja Markku Fredman luonnehti tammikuussa päämiehensä puolesta tähän kohdistunutta ilmiantoa perättömäksi.

Ünsal murhattiin lokakuussa 2003. Hän oli vienyt kaveriltaan rahaa Tukholman Arlandan lentokentän vuoden 2002 rahakuljetusryöstön saaliista, päässyt todistajansuojeluohjelmaan ja irrottautunut siitä. Murhasta tuomittiin aikanaan kolme suomalaista ja murhan ruotsalainen tilaaja.

2:22

Aarnio pidätetty

Poliisi otti keskiviikkona kiinni myös Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion henkirikoksesta epäiltynä. Poliisi epäilee, että Aarnio tiesi Ünsalin palkkamurhasta etukäteen ja jätti sen estämättä.

Jos poliisi tietää murhasta ja jättää sen estämättä, on seurauksena käytännössä elinkautinen vankeusrangaistus murhasta.

Aarniosta ei ole ainakaan toistaiseksi jätetty vangitsemisvaatimusta Helsingin käräjäoikeuteen.

Asianajaja Riitta Leppiniemi välitti keskiviikkona Aarnion käsityksen asiasta. Tämän mukaan rikos ei ollut poliisin estettävissä.

– Aarnion käsityksenä on, että tiedossa ei ole ollut mitään yksittäistä seikkaa, johon poliisi olisi voinut puuttua.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Vapaalla vain kolme viikkoa 

Hovioikeus vapautti Vilhusen ja Aarnion 19. kesäkuuta odottamaan hovioikeuden tuomiota niin sanotusta huumetynnyrijutusta.

Hovioikeus katsoi, että Aarnion ja Vilhusen vapauttamista huumehaaran pääkäsittelyn jälkeen puolsi ennen kaikkea pitkä tutkintavankeusaika. Vankeusvangeilla ja tutkintavangeilla on vankilassa eri oikeudet. Tutkintavankina voidaan pitää, jos epäilty voi sotkea todisteita, karata tai jatkaa rikollista toimintaa.

Vilhunen ja Aarnio ehtivät nauttia vapaudesta kolme viikkoa ennen kiinniottoa. Palkkamurhajutun tutkinnanjohtajan Markus Laineen mukaan murhajutun esitutkinta on tullut vaiheeseen, jossa tutkinnan turvaamisen vuoksi Vilhusta on esitettävä vangittavaksi.

– Tässä tietenkin vaikuttaa se, että kanssaepäilty on otettu kiinni. Myös se vaikuttaa, että aloitamme nyt tiettyjä kuulusteluja, Laine sanoo.

Aarniota on kuulusteltu

Aarnio ja Vilhunen on tuomittu käräjillä muun muassa törkeistä huumerikoksista, joita Helsingin hovioikeus käsittelee. Aarniolla on lisäksi kolmen vuoden lainvoimainen tuomio rikoksista, jotka kytkeytyvät poliisille laitteita toimittaneeseen seurantalaiteyhtiöön.

Murhajutun poliisirikoshaaran tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto kertoo, että Aarniota on kuulusteltu ja materiaalia tutkitaan yhä. Haavisto ei ole esittänyt vangitsemisvaatimusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.