Jared Leto: Suomi on suosikkimaamme

Thirty Seconds To Mars -yhtyeen laulaja, näyttelijänäkin tunnettu Jared Leto rakastaa Suomea.

Rock The Beach -festivaalin pääesiintyjänä tänään soittava Leto hehkuttaa Suomea MTV:n haastattelussa:

- Meillä on erityinen suhde Suomeen ja suomalaisiin. He ymmärsivät meitä jo aivan bändin uran alussa. He uskoivat meihin ja kannattivat meitä.

- Suomi oli ensimmäisiä, jollei ensimmäinen maa Euroopassa, joka arvosti Thirty Seconds To Marsia. Emme unohda sitä ikinä ja merkitsee meille paljon.

- Suomessa meitä kuunneltiin jo ennen kuin vedimme suuria yleisöjä. Suhteemme Suomeen on ollut pitkä ja syvä. Ymmärrämme toisiamme. Osa siitä on taikaa, jota en osaa edes selittää. Moni voi ylenkatsoa Suomea vai pysähdyspaikkana keskellä kiertuetta. Me rakastamme Suomea. Meillä on täällä ystäviä, meillä on suosikkikyläilypaikkoja täällä ja suosikkiravintoloita. Tämä on upea paikka. Yksi koko planeetan maagisimmista paikoista.

Thirty Seconds To Marsin levyt ovat kokonaisuuksia, joissa laulut liittyvät toisiinsa. Kuinka tarkoituksellista tämä on?

- Teemme levyistä tietoisesti kokonaisuuksia, joissa kaikki liittyy yhteen. Biisit, kansitaide ja videot liittyvät kaikki toisiinsa. Se on minulle hyvin luontaista. Jatkuvuus asioiden välillä auttaa minua hahmottamaan paitsi lopputulosta, myös koko prosessia.

- Usein myös itse levytysstudio liittyy tuohon kokonaisuuteen. Tällä tavoin saan itse syvemmän yhteyden materiaaliin ja toivon että kokemus välittyy myös kuulijalle.

- Suosikkibändejäni ovat The Cure, Nirvana, Led Zeppelin, Pink Floyd. Pidän bändeistä joilla on oma tyyli. Pidän bändeistä joilla on vahva identiteetti. En halua kuulostaa keneltäkään muulta. Siihen ansaan on helppo langeta.

- Suhteeni samassa bändissä soittavaan veljeeni on olennainen osa musiikin tekoa. Musiikkini olisi erilaista ilman veljeäni. Meillä on hyvä suhde, emmekä kaipaa draamaa tai riitoja, Leto sanoo.

(MTV3- Sami Ruokangas)

Lue myös:

    Uusimmat