Japanissa kirjattiin ennätysmäärä koronakuolemia päivän aikana – myös tartunnat kasvussa

Kiina keventää koronarajoituksia tuntuvasti rajoillaan 2:06
Katso video: Kiina keventää koronarajoituksia tuntuvasti rajoillaan – matkailu lisääntyi välittömästi

Koronatilanne heikkenee maailmalla. Siitä tuoreimpina esimerkkeinä Kiinan ja nyt Japanin koronatilanne. 

Japanissa kirjattiin keskiviikkona ennätysmäärä uusia koronakuolemia yhden päivän aikana. Maan terveysministeriön mukaan keskiviikkona koronakuolemia kirjattiin 415. 

Uusia koronatartuntoja puolestaan todettiin liki 216 220. Se on Reutersin mukaan neljä prosenttia enemmän kuin viikkoa aiemmin. 

Tämäkin luku on kasvamaan päin, mutta ei vielä ennätystasolla. Japanissa kirjattiin ennätykselliset määrät uusia tartuntoja viime elokuussa, jolloin uusia koronatartuntoja kirjattiin noin 260 000 päivässä. 

Japanissa reagoitiin Kiinan koronatilanteeseen

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan Japanissa on viimeisen viikon aikana todettu eniten koronavirustartuntoja maailmanlaajuisesti. Koronakuolemissa Japani on WHO:n listauksessa sijalla kaksi heti Yhdysvaltojen jälkeen. 

Ehkä myös siksi Japani ilmoitti ryhtyneensä toimiin Kiinassa leviävien koronatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Katso jutun alussa oleva video: Kiinalaiset varasivat matkoja valtoimenaan sen jälkeen, kun tieto koronarajoitusten purkamisesta julkistettiin

Kiina aloitti koronarajoitusten nopean purkamisen aikaisemmin tässä kuussa noudatettuaan sitä ennen pitkään niin sanottua nollakoronapolitiikkaa, jossa tartuntojen määrä pyrittiin painamaan lähelle nollaa.

Japanin lisäksi Malesia on kertonut toimenpiteistään – Yhdysvallat puolestaan suunnittelee matkustusrajoituksia Kiinasta tuleville.

Lue myös:

    Uusimmat