Krematoriot ruuhkautuneet ja miljoonien odotetaan kuolevan koronaan Kiinassa – WHO huolissaan tilanteesta

Krematorioihin on kertynyt pitkät jonot Pekingissä 3:05
Krematorioihin on kertynyt pitkät jonot Pekingissä

WHO vaatii kiinalta tarkempaa tietoa koronatilanteen kehittymisestä. Reutersin mukaan asiantuntijat arvioivat, että jopa miljoona ihmistä saattaa ensi vuonna kuolla koronaan Kiinassa.

Kiinan luopuessa nollatoleranssipolitiikastaan ja luovuttuaan koronarajoituksista, maan koronatartuntojen määrä on lähtenyt kovaan nousuun.

Äkillinen nollatoleranssista luopuminen yllätti maan terveydenhuoltojärjestelmän. Useat sairaalat ovat ylikuormittuneita ja apteekit tarvitsevat lisää lääkkeitä.

Rajoitusten purkamisen jälkeen myös krematoriot ovat Kiinassa pahasti ruuhakutuneet.

Nollatoleranssipolitiikkaa lähes kolma vuotta

Kiina piti nollatoleranssipolitiikkaa yllä lähes kolme vuotta.

Kiinan terveysviranomaisen mukaan maa laskee viralliseen COVID-19-kuolemantapausten määrään vain keuhkokuumeen tai hengitysvajauksen aiheuttamat kuolemantapaukset.

Kansallisen terveyskomission päivittäisestä laskennasta ilmenee, ettei Kiina tiistaina ilmoittanut yhtäkään uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa. Reutersin mukaan maa itse asiassa vähensi yhden kuolemantapauksen, laskien kokonaislukumäärän 5241.

Kiinassa on yli 1,4 miljardia asukasta. Suomessa koronakuolemien virallinen määrä joulukuun puolivälissä oli 6464.

Useat tiedemiehet ja WHO:n neuvonantajat kertoivat Reutersille, että Kiinassa mahdollisesti alkava tuhoisa aalto merkitsee sitä, että on ehkä liian aikaista julistaa maailmanlaajuisen pandemiahätätilan päättyneen.

Lue myös:

    Uusimmat