Japanissa Fukushiman lähellä voimakas maanjäristys katkaisi sähköt sadoista tuhansista kodeista – ei tsunamivaaraa

Japanin itärannikolla on sattunut voimakas maanjäristys. Järistys ei kuitenkaan ole aiheuttanut tuhoisaa hyökyaaltoa, tsunamia, kertovat Japanin viranomaiset.

Järistyksen voimakkuus oli seitsemän, ja sen keskus oli Tyynellä valtamerellä lähellä Fukushimaa, missä vuonna 2011 tuhoisa maanjäristys ja sitä seurannut tsunami tappoivat yli 18  000 ihmistä. Järistys tapahtui noin 60 kilometrin syvyydessä.

Järistyksessä loukkaantui noin kolmekymmentä ihmistä.

Japanilaismedian mukaan sähköt katkesivat sadoista tuhansista kodeista järistyksen seurauksena Tohokun alueella maan itäosassa. Osa alueen junavuoroista pysäytettiin järistyksen jälkeen. Tärinä oli niin kova, että tavarat paiskautuivat monissa alueen kodeissa hyllyiltä, mutta tietoja suuremmista vahingoista ei ainakaan heti ollut.

Fukushiman ydinvoimalan omistava Tepco-yhtiö kertoi käyvänsä läpi voimalassa mahdollisesti tapahtuneita vahinkoja. Fukushiman voimalassa sattui maailman tuhoisimpiin lukeutuva ydinonnettomuus vuoden 2011 tsunamin seurauksena.

Japanin pääministeri Yoshihide Suga hälytettiin järistyksen vuoksi kansliaansa, ja hallitus asetti erityisen työryhmän koordinoimaan mahdollisesti tarvittavia toimia järistysalueella.

13.2.2021 kello 18.21 uutista päivitetty tiedoilla maanjäristyksen aiheuttamista vahingoista ja toimenpiteistä. Otsikkoon lisätty tieto sähköjen katkeamisesta.

13.2.2021 kello 19.46 uutista päivitetty loukkaantuneiden määrällä.

Lue myös:

    Uusimmat