Mainos

Japanin talouspaketista odotusten mukainen

Japanin hallitukselta on tulossa odotettu paketti maan talouskurimuksen korjaamiseksi. Tänään julkisuudessa olleen luonnoksen mukaan Japanin hallitus on valmis vakauttamaan pankkien tilannetta vahvistamalla niiden pääomaa, jos on aihetta pelätä rahoituskriisin syntyä. Tämän pitäisi osaltaan helpottaa pankkien irrottautumista hoitamatta olevista mammuttiluotoista. Niitä on kirjattava luottotappioksi, mutta heikkojen vuosien vuoksi pankeilla ei aina ole riittävästi voittoja niiden katteeksi.

Pitkään lupailtu paketti on määrä julkistaa huomenna. Lisäksi seuraavaa uudistuspaketti on valmisteilla. Se on luvassa kesäkuussa ja siihen on tulossa muiden muassa veromuutoksia.

Luonnoksessa Japanin keskuspankin sanottiin toimivan yhteistyössä hallituksen kanssa deflaatiokierteen eli hintojen laskun pysäyttämiseksi. Sen keinot ovat kuitenkin varsin vähissä, sillä ohjauskorot ovat jo lähes nollassa ja markkinoita on jo yritetty piristää laskemalla liikkeelle lisää valtion joukkovelkakirjoja. Yhtä lailla odotettua on, että valtion omistama rahasto hankkii pankeilta roskaluottoja hoidettavakseen. Lisäksi se perustaa oman elimen nopeuttamaan lainojen hankintaa.

Pankkien tarkastukset jatkuvat maaliskuun loppuun, minkä jälkeen tarkastusten tulokset julkistetaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.