Mainos

Japanin keskuspankki ostanut osakkeita 280 miljardilla jenillä

Japanin keskuspankki on kertonut ostaneensa tähän mennessä hieman yli 280 miljardilla jenillä eli noin 2,2 miljardilla eurolla yritysten osakkeita pankeilta.

Keskuspankki pyrkii osakeostoilla helpottamaan pankkien asemaa. Se aloitti osakeostot marraskuun lopussa, ja tiedottaa hankinnoistaan kymmenen päivän välein. Edellisellä jaksolla keskusankki osti osakkeita runsaalla 36 miljoonalla jenillä. Pankin pyrkimyksenä on ostaa osakkeita 2 biljoonalla jenillä eli vajaalla 16 miljardilla eurolla 1-2 vuoden aikana.

Viime maaliskuun lopussa suurimpien pankkien hallussa oli osakkeita 25 biljoonan arvosta. Japanin pankeilla on vaikeuksia kestää osakkeiden hintojen laskua.

Japanin keskuspankki ei tänään puuttunut rahapolitiikkaansa. Se oli odotettua, sillä keskuspankin ohjauskorko on käytännössä lähes nollassa. Se on myös lisännyt rahan määrää markkinoilla.

Pääministeri Junichiro Koizumi sanoi kuitenkin keskiviikkona odottavansa, että keskuspankki yrittää enemmän. Ratkaisut jäävät pankin seuraavan pääjohtajan puntaroitavaksi. Keskuspankin nykyisen pääjohtajan Masaru Hayamin viisivuotinen toimikausi päättyy maaliskuun lopussa. Pääministeri on pysynyt hiljaa seuraajasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.