Mainos

Japanilaista nuorisotyyliä: Decora

Japanilaisittain söpö Decora-tyyli syntyy hiuskoristeista, röyhelöistä ja söpöistä maskoteista.

"Kawaii" on japania ja tarkoittaa yksinkertaisimmilaan söpöä. Sanan muita käännöksiä ovat rakastettava ja viaton. Mutta kuinka supersöpö tyyli luodaan? Wikihow.com kertoo.

Tarkoitus on sisällyttää suloinen ja söpö omaan tyyliisi. Vähän saa liioitellakin. Suotavaa olisi myös tutustua japanilaiseen kulttuuriin ja esimerkiksi musiikkiin, sillä pelkkä tyylin imitoiminen ilman intohimoa ei useinkaan kanna pitkälle. Lisäksi ihmiset voivat olla kiinnostuneita tyylistäsi ja pyytää sinua esimerkiksi suosittelemaan asiaankuuluvaa musiikkia - haluathan olla sanavalmis tällaisessa tilanteessa!

Pörröhattu ja virtuaalilemmikki

Decoralla on myös joitakin alasuuntauksia. Romadecoon eli Romantic decora -tyyliin kuuluvat romanttiset, lolitahenkiset vaatteet ja asusteet, söpöilyä kuitenkaan unohtamatta.

Dark decora tunnetaan tummasta värimaailmasta, johon kuuluu mustaa, harmaata ja valkoista sekoitettuna muutamaan kirkkaaseen tehosteväriin. Käytä nettiä hyväksesi. Lue japanilaisia lehtiä ja blogeja selvittääksesi, mitä ihailemaasi tyyliin kuuluu, ja miten sitä voi laajentaa.

Pukeudu kerroksittain, ja käytä rohkeasti värejä. Myös toistensa kanssa riitelevät värit kelpaavat, sekä suuret, säännölliset ja säännöttömät kuvioinnit. Pastellivärit toimivat hyvin varsinkin röyhelöisissä vaatteissa.

Suosi vaaleanpunaista, ja koristele vaatteesi ja asusteesi pienillä, söpöillä hahmoilla. Laukussasi voi roikkua Hello Kitty -maskotti, samoin vaikkapa kännykässäsi. Myös piippaava virtuaalilemmikki sopii tähän tyyliin, ja on lisäksi viehättävän retro.

Pidä kaulassasi esimerkiksi pitkä helmiä, hassua maskottia tai söpöä avainketjua.

Pinnejä, pantoja ja hiusrusetteja

Käytä villejä vaatteita välittämättä niiden merkistä. Tuunaa vaatteitasi tai tee ne alusta lähtien itse. Lisäile hihansuihin pitsiä, tai hihoihin söpöjä kangasmerkkejä tai nappeja ja pinssejä.

Pidä meikkisi kevyenä, tai älä käytä sitä lainkaan. Vaaleanpunaiset hiukset tai kirkkaat hiuslisäkkeet täydentävät kawaii-tyyliä. Suloiset pinnit, pannat ja hiusrusetit ovat oleellinen osa tyyliä, ja niitä saa käyttää liiallisuuksiin asti. Voit myös muotoilla hiuksesi lempianimesi tai -mangasi innoittamana.

Söpö hattu on hassunkurinen ja juhlallinen lisä tyyliin. Pörröinen tai eläimen korvilla varustettu hattu piristää talviasua.

Erikoiset vaatevalinnat ja koristelut herättävät usein ulkopuolisissa monia tunteita. Älä välitä ihmisistä, jotka pilkkaavat tyyliäsi tai nauravat sinulle. Hymyile takaisin.


Helmi nyt myös Twitterissä, tutustu!

MTV3/Helmi

Kuvat: Ria Ahlström

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.