Japani aloitti koronarokotukset terveydenhuollon henkilöstöstä – tokiolaisen sairaalan johtaja oli ensimmäinen: "Olen helpottunut"

Suomeen saattaa tulla jopa seitsemän eri koronarokotetta - mutta missä niiden kanssa nyt mennään? 6:49
Katso myös video: Suomeen saattaa tulla jopa seitsemän eri koronarokotetta.

Japani aloitti tänään koronarokotukset. Tokiolaisen sairaalaan johtajasta Kazuhiro Arakista tuli Japanin ensimmäinen koronarokotuksen saanut henkilö.

–  Rokotuksilla on tärkeä osa koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Joten ajattelin, että johtajan tulee näyttää esimerkkiä ja ottaa rokote. En pidä rokottamisesta kovinkaan paljon, mutta se ei sattunut, ja hyvä niin. Olen helpottunut, Araki sanoi.

Japanissa on toistaiseksi hyväksytty käyttöön vain Pfizer/Biontechin rokote. Sillä on tarkoitus lähiviikkoina rokottaa 40  000 terveydenhuollon työntekijää. Puolet heistä kuuluu tutkimusryhmään, joka pitää tarkkaa kirjaa voinnistaan ja mahdollisista rokotteen sivuvaikutuksista.

Kaikki terveydenhuollon 3,7 miljoonaa työntekijää on tarkoitus tämän jälkeen rokottaa maaliskuusta lähtien. Rokotusohjelmaa on tarkoitus laajentaa huhtikuussa yli 65-vuotiaisiin.

Tokiossa pitäisi järjestää kesäolympialaiset runsaan viiden kuukauden kuluttua. Japanin terveysministeri Taro Kono sanoi, että hänellä ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka paljon ihmisiä saadaan rokotettua ennen mahdollisia kisoja.

–  En edes ajattele olympialaisia. Yritän vain saada rokotteet jakoon sitä mukaa kun saan niitä Euroopasta, Kono sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat