Janne Salli saapui Barnsleyyn

Englannin liigan 1. divisioonan Barnsleyn kanssa sopimuksen tehnyt Valkeakosken Hakan Janne Salli on aloittamassa ammattilaisuraansa Englannissa.

Janne Salli yllätti Barnsleyn joukkueen saapumalla Englantiin oletettua aiemmin. Manageri Dave Bassett oletti saavansa suomalaispuolustajan joukkueeseensa vasta joulukuun puolella. Sallin yliopisto-opiskelujen oli määrä kestää ensi kuun puolelle saakka.

- Kaikki oli järjestetty erinomaisesti niin Hakan kuin Barnsleynkin osalta. Minun oli helppo tulla tänne ja vastaanotto on ollut todella hieno, Salli kertoi.

Vaikka Sallin siirtosopimus allekirjoitettiin jo useita viikkoja sitten, pelaaja ja seura sopivat opiskelujen saattamisesta sopivaan pisteeseen ennen muuttoa Englantiin. Barnsleyssa järjestelyyn oltiin suostuvaisia ja haluttiin pikemminkin ajatella, että seuraan ollaan saamassa tasapainoinen nuori vahvistus, jonka elämä ei ole pelkkää jalkapalloa.

Tuskin avaukseen kovin nopeasti

Salli saapui Oakwellille torstaina ja harjoitteli seuran kanssa jo perjantaina. Ensimmäiseen sarjaotteluun on silti vielä matkaa. Kaikki riippuu paitsi Sallin omasta kunnosta myös Barnsleyn menestyksestä tulevilla sarjakierroksilla. Voittanutta joukkuetta Tykes-luotsi Bassettkaan ei hevin lähde muuttamaan.

- Olen ollut muutamissa harjoituksissa mukana ja treenit tuntuvat hyviltä. Joukkue vaikuttaa aika kovalta ja täytyy taistella tosissaan saadakseen pelipaikan, totesi Salli ensikokemuksistaan.

Muiden opintojen ohella Sallilla on edessä totuttelu uuteen ympäristöön ja englantilaiseen elämänrytmiin. - Barnsleysta kaupunkina en tiedä käytännössä yhtään mitään. Se on minulle vain paikka kartalla, mutta enköhän pian opi enemmän, tuumii Salli itse.

Barnsleylla kaksi voittoa alla

Lauantain liigaottelua Salli seurasi katsomon puolelta. Barnsley otti toisen perättäisen 1-0 kotivoittonsa, nyt kukistui Portsmouth. Bruce Dyer on noussut Tykesille tärkeäksi mieheksi, sillä hän on pamauttanut voitto-osuman molemmissa edellisissä otteluissa.

Barnsley on kasannut nyt 20 ottelussa 25 pistettä ja on divisioonan keskikastissa. Otteiden on kuitenkin kohennuttava, mikäli punapaidat haluavat tavoitella edes nousukarsintapaikkaa. Englannin ylimmällä sarjatasolla Barnsley on yli satavuotisen liigataipaleensa aikana vieraillut vain kerran, kaudella 1997-98 valioliigassa.

Lue myös:

    Uusimmat