Janne Katajalta odottamattomia paljastuksia itsestään – kertoo nyt, miksi pelkää sairaalloisesti bakteereja ja tilaa ravintola-annokset lasten listalta

2:38
Kuutamolla-juontaja Janne Kataja kertoo saaneensa kerran peräänsä Karhuryhmän – paljastaa nyt miksi

Janne Katajan erikoispiirteet ovat olleet vahva osa hänen elämäänsä aina.

Näyttelijä-juontaja-viihdeyrittäjä Janne Kataja kertoo Aki Linnanahteen podcastissa Aki Linnanahde Talk Show erikoisista tavoistaan sekä piirteistään, jotka liittyvät esimerkiksi bakteereihin sekä syömiseen. Katajan mukaan hänellä on ollut erittäin vahva bakteerikammo lapsuudestaan asti, joka ryöpsähti valloilleen toden teolla koronapandemian alkaessa vuonna 2020. 

Kataja kertoo, että koronapandemian alettua hän pysytteli viikkojen ajan liikkumatta kotoaan, tilaten kaikki ruuat sinne kotiinkuljetuksella. Ruokalähetit Kataja otti vastaan suojavarusteisiin pukeutuneena.

– Kun ne tuli, niin mä pukeuduin semmoiseen suojapukuun, minkä olin kehitellyt vanhasta lasketteluhaalarista ja puhdistin kaikki ruokapaketit kloriitilla. Siinä kohtaa kun mä yhtenä iltana katselin telkkaria ja söin Fazerin sinistä ja se maistui uimahallilta koska se (kloriitti) oli mennyt jopa sen folion läpi sinne sisälle, mä ajattelin, että olen seonnut, Kataja kertaa. 

Lapsena Kataja joutui ongelmiin koulussa, kun hänen kammoaan bakteereja kohtaan ei ymmärretty. Aikanaan joulujuhlassa Katajan piti ottaa esityksessä kädestä kiinni luokkakaveriaan, joka oli juuri ollut vatsataudissa. Ennen esitystä Kataja oli käynyt hakemassa käsiinsä liikuntasalin pukuhuoneesta tupollisen käsipaperia, jotta hänen ei tarvitsisi koskea muutama päivä aiemmin kipeänä olleeseen luokkakaveriinsa paljain käsin. 

– Sainko mä jopa jälki-istuntoa siitä, Kataja muistelee. 

Lisäksi Kataja kertoi haastattelussa, ettei hän ole koskaan pystynyt syömään kokolihaa. Näin ollen juontaja tilaakin yleensä ravintolassa annoksensa lastenlistalta, sillä esimerkiksi naudan paistijauhelihaa hän pystyy syömään. Ravintolassa ollessaan Kataja kuitenkin tarjoutuu kertomansa mukaan usein maksamaan lasten listan annoksista tuplahinnan.

Kataja kiittelee sitä, kuinka kasvisruokailu on yleistynyt, sillä nykyään hänen ruokailutottumuksiinsa ei kiinnitetä enää samalla tavalla huomiota kuin ennen. Aikoinaan, kun Kataja oli teini-ikäisenä Hard Rock Caféssa, teki ravintolan henkilökunta valtavan ohjelmanumeron siitä, että hän pyysi saada hampurilaisensa ilman pihviä, sillä listalla ei ollut saatavilla kasvishampurilaista. 

– Se on ainut kerta, kun siitä on tehty numero. Koko se keittiön henkilökunta tuli tuomaan sitä hampurilaista niin, että siihen oli laitettu sädetikku. Kokit tulivat letkassa keittiöstä ja tarjoilijat liittyivät siihen ja ne sanoi, että "historian ensimmäinen mies, joka tulee Hard Rock Caféeseen ja tilaa pelkät kannet", Kataja kertoi. 

– Nehän varmaan ajatteli, että se oli hauska läppä, mutta sehän oli superkiusallista, koska mähän leimauduin heti siinä uudessa yhteisössä, siinä kielikurssiporukassa vähän erikoiseksi tyypiksi. Monet ajattelee, että mä teen näitä sen takia, että mä haluaisin olla jollain tavalla erikoinen, aiheuttaakseni hämminkiä. 

Janne Kataja nähdään tällä hetkellä Kuutamolla-ohjelman juontajana.

Kuutamolla lauantaisin mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja