Janne Juvonen, 26, hinaa itseään Leijonien MM-ehdokkaiden joukkoon – lauantaina iso maajoukkueonnistuminen

Janne Juvonen oli yksi Leijonien sankaritahoista Ruotsin EHT-turnauksen lauantaisessa Tshekki-voitossa. Juvonen pysäytti kaikki Tshekin rankkarit, kun Leijonat otti voittomaalikilpailun jälkeen 3–2-voiton.

Juvonen oli ottelun alkuhetkillä todellisen kiekkosateen keskellä. 26-vuotiaalle torjujalle merkattiin avauserässä peräti 19 torjuntaa.

– Tshekki tuli kovaa alkuun. Meillä oli vaikeuksia saada omaa peliämme käyntiin. Jouduimme ottamaan jäähyjä ja sitä kautta he saivat pelin pyörimään meidän päätyymme. Pystyimme kuitenkin parantamaan toisessa ja kolmannessa erässä. Onnistuimme jo vähän vastaamaan Tshekin haasteeseen, Juvonen mietti MTV Urheilulle.

Juvonen antoi kovia näyttöjä Leijonien valmennusjohdon suuntaan.

– Hän piti meitä pystyssä ensimmäisessä erässä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kiitteli.

Onnistuminen toi Juvoselle hymyn huulille.

– Ensimmäinen voitto maajoukkueessa – tuntuu hyvälle. Tämmöiset ruokkivat itseluottamusta.  Pystyin käyttämään hyvää liikkuvuuttani hyväkseni. Se toimi. Pystyin olemaan kiekkojen alla, Juvonen mietti.

Isossa kuvassa Juvonen on hinaamassa itsensä potentiaalisten MM-kisaehdokkaiden joukkoon. Juvonen on antanut hyvin positiivisia näyttöjä Ruotsin SHL:ssä, missä hän on kantanut Leksands IF:n ykköstorjujan asemaa (39 ottelua, torjuntaprosentti 91,3).

– Seurajoukkueessa on mennyt hyvin. Nyt näkee ja tietää sen, että on tullut tehtyä oikeita asioita tuolla arjessa, Juvonen sanoo isosta kuvasta.

Leijonien valmennusjohto ei kertonut vielä lauantain Tshekki-pelin jälkeen sitä, saako Juvonen vastuuta myös Suomen turnauksen päätöskamppailussa Ruotsia vastaan.

– Olisihan se mukava pelata, ilman muuta. Illalla kerrotaan, Juvonen totesi aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat