Mainos

Janne Ahonen nauttii Rukan mäestä: "Ilmassakin pystyy taikinoimaan"

Janne Ahonen starttaa perjantaina jo 22. kerran mäkihypyn maailmancupiin Rukalla, kun karsinta sunnuntain kisaan käydään. Ahoselle Ruka on aina maistunut, eikä tämä kerta tee poikkeusta.

– Olen aina tykännyt tästä. Nuorempana kerkesin hypätä vanhasta mäestä, sitten uudesta, ja tykkään. Täällä on ollut hieno startata kausi useana vuonna, Ahonen kertoi karsintakisan aattona.

– Tämä on niin sanottu vanhanaikainen mäki, tässä pystyy ilmassakin tekemään ja taikinoimaan. Pystyy niin sanotusti lentämään, ja se on minulle mieluinen ominaisuus.

Kauden alussa taikinat lässähtivät pahanpäiväisesti, kun viime viikonloppuna Puolan Wislassa floppasivat niin Ahonen kuin muutkin.

– Siellä meni kaikki alusta asti niin pieleen kuin voi mennä, koko joukkueena. Yksi mies (polvensa loukannut Ville Larinto) loukkaantui, tuli hylkäystä ja vähän kaikkea. Ja itsellä perjantain ensimmäinen treenihyppy oli reissun paras ja sunnuntain viimeinen kisahyppy reissun huonoin. Se oli se trendi, tasaisesti alaspäin koko ajan.

– Se pitää unohtaa ja muistaa se, että hypättiin täällä Rukalla hyvä viikon leiri. Nyt tänä viikonloppuna vain samalla tavalla kuin siellä leirillä, niin tuloskin on mukavampi kuin tuolla Puolanmaalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.