Jan Nyquistin kassi:

- tuorejuusto sekä vesikastanjoita - naudanlihaa ja lanttua - suolapähkinöitä ja omenasosetta - suppilovahveroita, Jaffa-laku sekä sämpylä

Vihreän keittiön reseptit:

Juuressoseen sisälle tehty härkähöystö

Härkähöystö

200 g naudan suikalelihaa 2 valkosipulin kynttä 1 dl punaviiniä 2 cl konjakkia

Juuressose

200 g perunaa 100 g lanttua 50 g voitaRuskista liha ja liekitä. Lisää viini ja hauduta liha pehmeäksi. Kuori juurekset ja keitä vedessä pehmeäksi. Soseuta, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon voi, sekoita. Laita muotin pohjalle ja reunoille ohut kerros sosetta ja keskelle höystöä. Laita pinnalle sosetta ja kuorruta uunissa.

Suppilocappuccino

30 g kuivattuja sieniä 1 dl kermaa 2 dl maitoa 1 sipuli 2 valkosipulin kynttäFressaa sipulit ja sienet, lisää nesteet. Keitä 10 min. ja soseuta. Laita pinnalle maitovaahtoa.

Jenkkipannari

2 dl maitoa 1 dl vehnäjauhoja 1 muna suolaa sokeria

Sekoita kaikki aineet ja paista paksu lettu. Kypsennä tarvittaessa uunissa 5 min. Laita lisäkkeeksi hunajaa.

Jaffa-lakukastike

1 Jaffalaku 2 rkl sokeria 1 dl valkoviiniä

Sulata kattilassa sokeri, lisää joukkoon viini. Keitä siirapiksi ja lisää lopussa Jaffa-lakupalat.

Brucetta ja haudutettua vesikastanjaa

1 juustosämpylä 2 valkosipulinkynttä 0,5 dl oliiviöljyä 5 lehteä basilikaa 1 sipuli

Leikkaa kastanjat ja sipuli viipaleiksi. Hauduta oliiviöljyssä 5 min. ja lisää joukkoon basilikanlehden suikaleet. Paahda leivät pannulla, hiero pintaan valkosipulia ja oliiviöljyä.

Tuorejuusto-pähkinätahna

2 dl tuorejuustoa 50 g suolapähkinää 30 g sokeria sitruunan mehu

Sekoita kaikki aineet ja laita tarjolle kulhoon.

Lue myös:

    Uusimmat