James Bondista tuttu jättimäinen avaruuslautanen vaurioitui pahasti: Kuva paljastaa valtavan repeämän ikonisessa teleskoopissa

Puerto Ricossa sijaitseva kuuluisa Arecibon radioteleskooppi on vaurioitunut pahoin paksun tukikaapelin katkettua.

Teleskoopin yläpuolelle pingotettu kaapeli aiheutti lautasosaan pudotessaan 30 metriä pitkän repeämän.

Teleskooppia operoiva UCF:n yliopisto (University Of Central Florida) kertoo sivuillaan-, että observatorio on suljettu korjaustoimenpiteiden aikana.

Arecibon teleskooppia käytetään mm. maapalloa mahdollisesti uhkaavien asteroidien tutkimiseen. Areciboa on käytetty myös maan ulkopuolisen elämän etsintään.

Avaruusmatkoja tekevät yritykset ostavat nyt suomalaista teknologiaa – VTT:n mikrotekniikan johtaja Tauno Vähä-Heikkilä kertoo, miksi Suomi on niin hyvä avaruusteknologiassa 8:36
Avaruusmatkoja tekevät yritykset ostavat nyt suomalaista teknologiaa – VTT:n mikrotekniikan johtaja Tauno Vähä-Heikkilä kertoo, miksi Suomi on niin hyvä avaruusteknologiassa.

Teleskooppi jouduttiin sulkemaan edellisen kerran juuri viime kuun lopussa trooppisen hurrikaanin pyyhkäistyä alueen yli.

Arecibon teleskooppi on tullut tutuksi James Bond -faneille GoldenEye -elokuvan konnan tukikohtana. Teleskooppi on nähty myös vuonna 1997 valmistuneessa Contact-scifielokuvassa.

Lue myös:

    Uusimmat