Jälleen varoitus Venäjän uudesta suurhyökkäyksestä: "Kysymys ei ole se, yrittääkö Venäjä, vaan milloin"

Venäläissotilaiden Ukrainassa siepatut puhelut paljastavat hermojen kiristymisen: ”Noin 60% meistä on v**un avuttomia” 0:54
Katso myös: Venäläissotilaiden Ukrainassa siepatut puhelut paljastavat hermojen kiristymisen: "Noin 60% meistä on v**un avuttomia"

Moldovan turvallisuuspalvelun johtaja Alexandru Musteata varoittaa "erittäin suuresta" riskistä, että Venäjä voisi käynnistää hyökkäyksen kohti Moldovan itäosia, uutisoi The Guardian.

Kommentti seuraa ukrainalaiskomentajien lausuntoja, joiden mukaan Venäjä valmistelee uutta suurhyökkäystä ensi vuoden alussa.

Musteatan mukaan Venäjä pyrkii yhä luomaan maayhteyden Ukrainan läpi Moldovan separatistialueeseen Transnistriaan.

– Kysymys ei ole se, yrittääkö Venäjä edetä kohti Moldovan aluetta, vaan milloin, Musteata sanoo Reutersin mukaan.

Venäjä kaukana Transnistriasta 

Hän sanoi Moldovan turvallisuuspalvelun uskovan, että Venäjä tarkastelee useita vaihtoehtoja saavuttaa Moldova. Musteatan mukaan mahdollinen uusi hyökkäys voisi tapahtua tammi-helmikuussa tai myöhemmin maalis-huhtikuussa.

Länsi-Ukrainan rajaa vasten sijaitseva Transnistria on venäläisten separatistien hallitsema alue, jota kukaan maa ei ole tunnustanut. Siellä on pysyvästi 1 500 venäläistä sotilasta ja suuria ammusvarastoja.

Musteatan mukaan Venäjä haluaa luoda linkin näiden joukkojen kanssa.

Tällä hetkellä Venäjän joukot eivät ole lähelläkään Moldovaa. Ne ovat joutuivat vetäytymään talven alussa Dnepr-joen länsipuolelle.

Ukrainan mukaan Venäjä voisi käynnistää uuden hyökkäyksen liikekannallepanosta saaduilla joukoilla, joista puolia ei Ukrainan mukaan ole vielä käytetty. Heitä on arviolta noin 150 000. 

Lue myös:

    Uusimmat