Jalkapallotragedia Brasiliassa: seurapomo ja neljä pelaajaa menehtyivät – olivat turmakoneessa koronakaranteenin takia

Brasilialaisen Palmas-jalkapallojoukkueen puheenjohtaja ja neljä pelaajaa kuolivat lentokoneturmassa sunnuntaina, seura tiedottaa. 

Maan neljännellä sarjaportaalla pelaavan Palmasin puheenjohtaja Lucas Meira sekä pelaajat Lucas Praxedes, Guilherme Noe, Ranule ja Marcus Molinari menettivät henkensä, kun pienkone törmäsi nousun yhteydessä.

Turman syystä ei ole vielä tietoa. Paikalliset palomiehet kertoivat, että 500 metrin päässä kiitoradasta ollut kone oli liekeissä, ja virallisen raportin mukaan turmapaikalla havaittiin ainakin kaksi räjähdystä.  

Myös koneen lentäjä kuoli. 

– Lentokone oli lähdössä nousuun ja törmäsi kiitoradan päässä. Eloonjääneitä ei ollut, seura tiedotti

Kone oli matkalla Palmasista Goianiaan noin 800 kilometrin päähän. Siellä Palmasin piti pelata Vila Novaa vastaan Copa Verde -kilpailun ottelu maanantaina.

Joukko matkusti kuuden hengen pienkoneella, sillä pelaajilla oli aiemmin todettu koronavirustartunta. Seuran tiedottaja Izabela Martins kertoi AP:lle, että sunnuntai olisi ollut heille viimeinen karanteenipäivä. Muun joukkueen piti matkustaa otteluun reittilennolla.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Palmas-seura on perustettu vuonna 1997. 

Brasilian jalkapalloliitto päätti, että kaikissa maassa sunnuntaina pelatuissa otteluissa järjestettiin minuutin hiljainen hetki Palmasin seuraihmisten ja heidän perheenjäseniensä muistolle. 

Myös Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa osoitti surunvalittelunsa Twitterissä. 

– Jalkapallo osoittaa syvät osanotot kaikille uhreille ja heidän läheisilleen tänä vaikeana aikana. 

Vuonna 2016 kaikki yhdeksäntoista brasilialaisen Chapoensen pelaajaa kuoli, kun joukkuetta cup-finaaliin Kolumbiaan kuljettanut kone putosi Medellinin lähellä. Turman syy oli polttoaineen loppuminen. 

Lähde: ESPN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja