Jalkapallotähti Kylian Mbappé laukoi taas kovaa poliittista puhetta – puhui ”katastrofaalisista” tuloksista

Ranskan jalkapallomaajoukkueen kapteeni ja Kylian Mbappé kommentoi torstaina Ranskan poliittista tilannetta, joukkueen valmistautuessa perjantaiseen EM-puolivälierään Portugalia vastaan. Espanjalaisjätti Real Madridiin siirtyvä supertähti kehotti ihmisiä äänestämään parlamenttivaalien toisella kierroksella sunnuntaina, kuten teki jo kesäkuussa ennen vaalien ensimmäistä kierrosta.

– Nyt jos koskaan meidän on äänestettävä. Emme voi jättää maatamme näiden ihmisten käsiin, Mbappé totesi Hampurissa järjestetyssä ottelua edeltävän päivän tiedotustilaisuudessa.

– Se on todella tärkeää. Olemme nähneet (1. kierroksen) tulokset, ja ne ovat katastrofaaliset. Toivon, että tilanne muuttuu, ihmiset menevät äänestämään ja äänestävät oikeita ihmisiä.

Mbappé ei suoraan viitannut avauskierroksen voittaneeseen laitaoikeistolaiseen puolueeseen Kansalliseen liittoumaan (RN). Mbappé kuitenkin leikitteli vastauksessaan toimittajalle, joka yritti saada hänen huomionsa viittoillessaan olevansa salin vasemmalla laidalla.

– Onneksi et ole toisella puolella, Mbappé tokaisi.

Mbappé kuvaili ennen vaalien ensimmäistä kierrosta, että "tilanne on ratkaisevan tärkeä Ranskalle" ja korosti olevansa "kaikkea ääriajattelua ja (ihmisiä) jakavia ideoita vastaan". Ranskan pelaajista myös Marcus Thuram ja Jules Kounde ovat kisojen aikana puhuneet laitaoikeistoa vastaan.

Idolille EM-jäähyväiset?

Jalkapallostakin tilaisuudessa puhuttiin. Mbappe hehkutti perjantain Portugali-kohtaamista ja etenkin Cristiano Ronaldoa, jota vastaan pelaaminen on Mbappélle "kunnia".

– Kaikki tietävät, kuinka paljon ihailen Cristianoa, lapsena huoneensa seinät Ronaldon kuvilla koristanut Mbappé sanoi.

– Olen päässyt tuntemaan häntä vuosien mittaan, ja olemme yhteyksissä. Hän pyrkii yhä seuraamaan uraani.

Ronaldolle, 39, nämä EM-kisat jäävät hänen omien sanojensa mukaan viimeisiksi. Mbappé saattaa siis olla päättämässä portugalilaissuuruuden huikeaa EM-uraa.

– Hän on ja pysyy jalkapallolegendana, mutta me toivomme voittoa perjantaina, askelta lähemmäs EM-finaalia, Mbappé päätti.

Lue myös:

    Uusimmat