Jalkapallon MM-kisoissa neljä maalia iskeneestä tähdestä dopingepäily – isä paljasti asian

Jalkapallon MM-kisoissa Venäjällä isäntämaan paidassa loistaneesta Denis Tšeryševistä on aloitettu tutkinta mahdollisen dopingkäytön vuoksi. Tähtipelaajan isä oli kertonut venäläiselle sanomalehdelle Sport Weekendille, että hänen poikaansa piikitettiin kasvuhormoneja MM-kisoja varten.

Videolla Tulosruudun raportti Venäjän ja Kroatian välisestä puolivälierästä.

Tšeryšev oli turnauksen maalipörssin jaetulla toisella sijalla. Hän iski viiteen otteluun neljä maalia, jotka suurelta osaltaan johdattivat Venäjän aina puolivälieriin saakka.

Venäläispelaaja kieltää asian, ja on syyttänyt sanomalehteä väärin kirjoitetusta siteerauksesta. 

Venäjän jalkapalloliitto on todennut, että kyseessä olisi ollut verihiutaleplasmainjektiot, joita käytetään jännekipujen lievittämiseen. Venäjän antidopingtoimikunnan Rusadan puheenjohtaja on haastatellut Tšeryševiä ja tämän isää aiheesta. 

Haastattelujen jälkeen tapahtuneesta on jätetty raportti kansainväliselle antidopingtoimikunnalle Wadalle ja sen espanjalaiselle vastaavalle Aepsadille.

– Teemme selvityksen yhdessä Rusadan kanssa ja samalla käymme tiedonvaihtoa Wadan kanssa, Aepsadin edustaja kertoi Daily Telegraphille.

Tšeryšev pelasi Venäjän paidassa sen Kansojen liigan avausottelussa Turkkia vastaan. Hän onnistui itse maalinteossa ja Venäjä voitti ottelun 2-1.

Venäläispelaaja Tšeryšev edustaa nykyään espanjalaisseura Valenciaa. 

Lue myös:

    Uusimmat