Jalkapallojätin johto peitteli koronatartuntoja – syytetään useista rikkomuksista

Italian jalkapalloliitto FIGC kertoo, että Serie A:ssa pelaavan Lazion puheenjohtaja Claudio Lotito sekä seuran lääkärit Ivo Pulcini ja Fabio Rodia on kutsuttu oikeuteen koronasäädöksien rikkomisesta.

FIGC sanoi tiedotteessan, että Italian Serie A:ssa seitsemäntenä olevaa Laziota syytetään terveysprotokollien rikkomisesta. Tutkinta avattiin marraskuussa. Seuran harjoituskenttä tutkittiin ja testitulokset otettiin haltuun. Rikkomuksia on useita.

Lazio ei ole ilmoittanut positiivisista koronatartunnoista viranomaisille. Se ei myöskään estänyt kolmen positiivisen näytteen antaneiden pelaajien saapumista harjoituksiin. Seura ei ole kahdesti noudattanut pakollista kymmenen päivän karanteenia oireettoman pelaajan kohdalla. Pelaaja oli mukana Serie A:n ottelussa.

Italialaisseura on edelleen vahvasti mukana taistelussa ensi kauden Mestarien liigan paikoista. Tasaisessa nipussa on viisi joukkuetta kolmen pisteen sisällä. Laziolla on matkaa neljänteen tilaan kaksi pistettä. Neljäntenä on Juventus, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Lazio.

Tämän kauden Mestarien liigassa Lazio eteni lohkovaiheesta jatkoon. Se kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella turnauksen hallitsevan mestarin Bayern Münchenin. Ensimmäinen osaottelu on vuorossa 23. helmikuuta. Toinen osa pelataan 17. maaliskuuta. Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan kaikki pudotuspelit ovat nähtävillä C Moren kanavilla sekä suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat