Italiassa skandaalimainen tilanne: Juventus valmistautuu huippuotteluun, mutta illan vastustaja ei aio saapua paikalle

Italian Serie A -viikonlopun odotetuin kamppailu jää pelaamatta sunnuntaina, koska Napoli ei matkusta Torinoon hallitsevan mestarin Juventuksen vieraaksi.

Sekava tilanne johtuu Napolin pelaajien Piotr Zielinskin ja Eljif Elmasin sekä yhden seuratyöntekijän positiivisista koronavirustesteistä. Napolin seudun paikallisen terveysviranomaisen ASL:n kanta oli, että määrättyjen pelaajien ja päävalmentaja Gennaro Gattuson on eristäydyttävä virukselle altistumisen vuoksi.

Teknisesti ottaen viranomaiset eivät ole määränneet Napolia matkustuskieltoon, mutta seura on kuitenkin päättänyt olla lähtemättä Torinoon, jossa sen pitäisi kohdata Juventus sunnuntai-iltana.

Samaan aikaan Italian pääsarja Serie A ei ole kuitenkaan ilmoittanut mitään ottelun peruuntumisesta tai siirtämisestä. Juventuksen julkaiseman tiedotteen mukaan torinolaisseura valmistautuu normaalisti illan otteluun.

Jos Napoli ei saavu Juventuksen kotistadionille otteluaikaan mennessä, ottelun erotuomarin on sääntöjen mukaan odotettava 45 minuuttia ja sen jälkeen tuomittava peli Juventuksen 3–0-voitoksi.

On kuitenkin mahdollista, että Napoli saa vielä mahdollisuuden taistella pisteistä nurmella Juventusta vastaan. La Gazzetta dello Sportin tuoreen uutisen mukaan seura on pyytänyt Serie A:lta ottelun siirtämistä.

Gazzettan tavoittaman Napolin asianajajan Mattia Grassanin mukaan perusteet ottelusiirrolle ovat olemassa.

– Torinoon lentäminen olisi tiennyt paikallisen terveysviranomaisen ohjeistuksen rikkomista ja kaikkien siitä aiheutuvien lakiseuraamuksien kohtaamista. Näiden syiden vuoksi olemme pyytäneet kansallista liigaa Serie A:ta siirtämään ottelua myöhemmäksi, Grassani kirjoitti sähköpostivastauksessaan.

Napoli koko joukkue aiotaan testata uudelleen maanantaina ja tiistaina.

Myöskään Juventus ei ole säästynyt koronavirustapauksilta, sillä seuran henkilökunnasta kaksi työntekijää saivat lauantaina vahvistuksen positiivisista näytteistä. Joukkue on eristäytynyt seuran harjoituskeskuksen vieressä sijaitsevaan hotelliin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja