Jalkapallofanit lauloivat kuvottavaa laulua traagisesti menehtyneestä pelaajasta – "Jos he tulevat pilkkaamaan kuolleita, niin.."

Huippujalkapalloilijan Emiliano Salan kone katosi Englannin kanaalin yllä 0:40
Emiliano Sala menehtyi vuoden 2019 tammikuussa lento-onnettomuudessa.

Jalkapallon ranskalaisseura Nice ja joukkueen päävalmentaja Christophe Galtier ovat tuominneet omat kannattajansa, kun olivat laulaneet iljettävää laulua traagisesti menehtyneestä Emiliano Salasta ottelussa Saint-Etiennea vastaan.

Sala menehtyi 28-vuotiaana vuoden 2019 tammikuussa lento-onnettomuudessa. Hän oli matkalla Nantesista Cardiffiin, johon oli siirtymässä 17,5 miljoonan euron summalla.

Salan entisten seurojen (Nantes ja Bordeaux) kannattajat taputtavat säännöllisesti yhdeksännellä minuutilla tehdäkseen kunniaa Salalle ja näin tapahtui myös viime viikonlopun cupin loppuottelussa, jonka Nice hävisi Nantesille.

– Hän on argentiinalainen, joka ei koskaan luovuta, Emiliano Sala, fanit laulavat.

Nicen kannattajat olivat laittaneet kannatuslaulun uuteen uskoon keskiviikkoisessa Saint-Etiennea vastaan pelatussa ottelussa.

– Hän on argentiinalainen, joka ei osaa uida hyvin, Emiliano veden alla, kannattajat lauloivat ottelun yhdeksännellä minuutilla Daily Mailin mukaan.

Nicen päävalmentaja Galtier tuomitsi ottelun jälkeen kannattajien toiminnan.

– Minulla ei ole sanoja kuvata sitä, mitä kuulimme. Ensimmäinen reaktio pukuhuoneessa ei ollut huutoa, ilonkyyneliä tai helpotusta. Se oli keskustelua siitä, mitä pelaajat olivat kuulleet, Galtier sanoi ottelun jälkeen.

– Pukuhuoneeni, työtiimini ja pelaajieni puolesta haluan pyytää anteeksi Emiliano Salan perheeltä ja Nantesilta. Sanomme usein, että mitä näemme stadionilla, kuvastaa yhteiskuntaa. Jos tämä on yhteiskuntamme, olemme todella paskassa, Galtier jatkoi.

– Se on epätodellista minulle. Minulla ei ole sanoja. Heidän tulee pysyä kotona. Tuollaista ei voi kuulla stadionilla. Jos he tulevat pilkkaamaan kuolleita, niin he voivat pysyä kotona, Galtier päätti.

Nice julkaisi tapahtuneen jälkeen tiedotteen, jossa se tuomitsi kannattajien toiminnan ja lähetti tukensa Salan perheelle sekä läheisille.

Lue myös:

    Uusimmat