Mainos

Jakob tuhlasi omaisuutensa raaputusarpoihin – haluaa testata onneaan!

Parikymppinen ruotsalaismies sijoitti säästönsä varsin epätavalliseen kohteeseen. Hän keräsi rahat kasaan ja osti yhteensä tuhat raaputusarpaa.

Toisin kuin voisi luulla, kyse ei ainakaan vielä ole pelkästä pelaamisesta. Jakob Vastamäki, 23, haluaa nimittäin projektinsa avulla sekä testata onneaan että selvittää salaisuuden arpojen taustalta.

– Päätin tarkistaa onneni tilan. Ruotsin valtio omistaa pelin, joka myy arpoja meille kansalaisille ja tuottaa siten 4,8 miljardia valtionkassaan.

– Se on journalistinen tutkimus valtion myymästä onnesta, mies kertoo ja lisää ostaneensa arvat kolmesta eri toimipisteestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vastamäki aikoo suorittaa raaputusurakkaansa maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana. Projektin etenemistä voi seurata niin miehen Facebookista kuin Instagram-tililtä. Sosiaalisen median tileilleen hän julkaisee lähes päivittäin videoita jännittävistä raaputustuokioistaan. 

Projekti on miehen sisäinen matka

Miehen suunnitelmissa on myös matkustaa ulkomaille raaputtamaan arpoja seuraajiensa kanssa. Jos voitto sattuisi osumaan kohdalle, hän lupaa jakaa voitot. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Projektin aikana Vastamäki aikoo ottaa yhteyttä myös psykologeihin, matemaatikkoihin ja poliitikkoihin selvittääkseen voittomahdollisuuksia ja uhkapelien taustalla piilevää psykologiaa.

– Tämä on loppupeleissä sisäinen matka. En tiedä, mitä on vastassa. En myöskään tiedä, miltä minusta tuntuu, kun olen raaputtanut viimeisen arvan, Vastamäki kertoo ja toteaa, että hän saattaa haluta jatkaa raaputtamista, sitä ei voi tietää.

Moni miehen projektia seuraamaan ryhtynyt on kommentoinut nuoren miehen tuhlaavan ainoastaan rahojaan. Vastamäki itse ei koe asiaa samalla tavalla, sillä hänen mukaansa rahat edistävät loppupeleissä ihmisten hyvinvointia.

Sanotaan, että raha ei tuo onnea, mutta mikä sitten? 

0:39

Lähde: Expressen 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.