Jäivätkö tahdon portaat kipuamatta? Ismo Lehkoselta suorasanainen arvio pronssiottelussa romahtaneesta Tapparasta – "Mulla on sellainen kutina"

4:55
"Luonne jäi vajaaksi" – Ismo Lehkonen osoittaa syyttävällä sormella osaa Tapparan pelaajista.

Tampereen Tapparan kausi päättyi täydelliseen mahalaskuun, kun HIFK oli pronssiottelussa parempi maalein 7–1. Samalla meni poikki Tapparan seitsemän mitalin putki. Ismo Lehkosen mukaan kuuluisat tahdon portaat jäivät turhan monella pelaajalla kapuamatta.

Tapparan kausi oli jatkuvaa vuoristorataa. Syksyn heikot otteet sysäsivät tamperelaiset syvälle ylemmän pudotuspeliviivan alapuolelle, mutta tammikuussa alkanut yhdeksän ottelun voittoputki herätti toivoa paremmasta. Lopulta Tappara kampesi itsensä runkosarjan neljänneksi viimeisellä ottelukierroksella. Sijoitus tosin olisi voinut olla äärimmäisessä sarjassa myös yhdeksäs.

– Vähän liian ailahteleva, pikkaisen sekava. Punaista lankaa ei oikein löytynyt koko kauden ajalle, summasi C Moren asiantuntija Pekka Saravo Tapparan kauden.

Tapparan ailahteleviin otteisiin on tosin totuttu aiemmilla kausilla. Nyt lopullinen ryhdistäytyminen jäi kuitenkin näkemättä.

– Monesti on ollut vähän hukassa ja sitten pyörähtänyt ja lähtenyt käyntiin. Nyt sitä viimeistä pyörähdystä ei nähty missään vaiheessa.

Asiantuntija Ismo Lehkosen mukaan Tapparan palapeli ei muodostunut sellaiseksi, miksi päävalmentaja Jussi Tapola oli sen valmennustiiminsä kanssa suunnitellut.

– Tapparan piti olla erittäin vahva kaksinkamppailemaan, eritäin vahva laitojen lähellä ja molemmilla maalinedustoilla. Ulkomaalaiset oli mietitty tosi tarkkaan, että he tuovat lisäkarheutta. Tämän piti olla erittäin suoritusvarma joukkue, kaksinkamppailupelaamisen ruuhkabussissa kiekon kanssa piti olla näpeissä. Tappara ei ollut sitä.

Lehkosen mielestä Tapparassa osalla joukkueesta luonne ei ollut kohdillaan. Asiantuntija nostaa esiin Tampereen kuuluisat tahdon portaat, jotka usein mainitaan, kun puhutaan Tapparan 1980-luvun menestysvalmentajan Rauno Korven valmennusmetodeista.

– Mulla on sellainen kutina, että puolet joukkueesta ei ole painanut kesän aikana tahdon portaita pätkääkään.

Katso Saravon ja Lehkosen arviot kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja