HIFK vei pronssit täydellisen ylikävelyn jälkeen – Tapparan seitsemän mitalin putki poikki

HIFK tekee 2-0 maalin 1:22
Jere Sallinen laukoi HIFK:n 2-0-johtoon ensimmäisen erän alkuminuuteilla.

Helsingin IFK juhlii SM-liigan pronssimitaleita. Tampereen Tappara kaatui pronssiottelussa murskaavasti maalein 7–1. Samalla Tapparan seitsemän kauden mitaliputki napsahti poikki.

HIFK ei jättänyt pronssipelissä mitään sattumaan varaan. Tehokkaasti viimeistellyt joukkue käytti hyväkseen Tapparan lepsuilun ja takoi jo ensimmäisessä erässä taululle 4–0-lukemat.

Ensin Jesse Saarinen ja Jere Sallinen veivät helsinkiläiset 2–0-johtoon, kun ottelua oli ehditty pelata vain viisi minuuttia ja 48 sekuntia.

Tapparan tilanne synkkeni, kun Jiri Smejkal hankki itselleen 5+20 minuutin rangaistuken päähän kohdistuneesta taklauksesta erän puolivälin jälkeen. HIFK:n puolustaja Tobias Winberg loukkasi itseään tilanteessa ja hänet talutettiin jäältä.

HIFK käytti ylivoiman hyväkseen ja rokotti kahdesti. Ensin Eero Teräväisen laukaus kimposi Micke-Max Åstenista maaliin, sitten Henrik Borgström ampui ensimmäisen erän loppulukemiksi 4–0.

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Sallinen ja Teemu Tallberg veivät HIFK:n 6–0-johtoon, kun erää oli pelattu vain minuutti ja 16 sekuntia. Tämä riitti Christian Heljangolle ja Tapparan maalille luisteli Dominik Hrachovina.

Hrachovinankin taival alkoi synkästi, sillä Ville Varakas laukoi HIFK:n seitsemännen ennen kuin tshekkivahti ehti kirjata ainoatakaan torjuntaa.

Tappara pääsi tulostaululle kolmannessa erässä, kun Jukka Peltola löi Anton Levtchin syötöstä lukemiksi 7–1. Sen kummempaa kiriä Tappara ei aikaan saanut, joten pronssit jäivät Helsinkiin murskavoitolla.

HIFK:n tehokkaimmat olivat kolme maalia syöttänyt Ville Leskinen ja kaksi viimeistellyt Sallinen. Frans Tuohimaa HIFK:n maalilla torjui. Heljangolle kirjattiin yhdeksän ja Hrachovinalle 14.

Tappion myötä Tapparan seitsemän kauden mittainen mitaliputki napsahti poikki. Vuodesta 2013 lähtien tamperelaiset ehtivät napata kaksi kultaa, neljä hopeaa ja yhden pronssin. Viime keväänä mitalit jäivät kokonaan jakamatta koronavirustilanteen vuoksi.