Jäitkö ilman lippua Huuhkajien EM-peleihin, mutta haluaisit kisoihin? Tämä tärkeä päivämäärä kannattaa laittaa muistiin

Menestysvalmentaja Markku Kanerva jatkosopimukseen Huuhkajien kanssa:"Jatkuvuus ilahduttaa" 8:37
Markku Kanerva kommentoi MTV Urheilulle jatkosopimustaan Huuhkajiin.

Torstai merkitsi suomalaisille jalkapallointoilijoille joko ilon tai surun tuntemuksia. Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti ensi kesän EM-kisoihin lippuja hakeneille arvonnan tuloksista. Osa tuhansista lippuja hakeneista pettyi.

Lopulliseen suruun ei EM-otteluihin mielivillä ole kuitenkaan vielä aihetta. Suomen palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis sanoo, että lippuja vapautuu todennäköisesti vielä myytäväksi.

Suomalaisten suurin toivo lepää 22. kesäkuuta Pietarissa pelattavassa Suomi–Belgia-ottelussa. Mediatietojen mukaan belgialaiset jättivät otteluun vain vajaa 600 lippuhakemusta, mikä tarkoittaa, että otteluun voisi vapautua Belgian lippukiintiöstä vielä tuhansia lippuja.

Näitä lippuja Palloliitto tavoittelee myytäväksi suomalaiskannattajille.

– Tiedetään, että belgialaisilta on jäänyt ainakin useampi tuhat lippua hakematta. Se on se isoin erä, jonka perään kyselemme tässä, Varis sanoo.

– Me teemme kaiken lobbaustyön, että ne kohdennettaisiin suomalaisfaneille. Kaikilla mahdollisilla tavoilla olemme tehneet Uefalle selväksi, että mielellämme liput ottaisimme meille. Meille on kerrottu, että se voisi olla mahdollista. Haluamme siihen uskoa.

Lippuja tarjolle niitä hakeneille?

Tärkeä päivämäärä lippua mieliville on 7. helmikuuta. Tuohon mennessä lipun osto-oikeuden saaneiden pitää lunastaa lippunsa. Muuten osto-oikeus raukeaa.

Tarkkaa tietoa siitä, miten lunastamatta jääneiden lippujen kauppa tullaan käymään ei Palloliitolla ole. Variksen mukaan Uefa on kehottanut lipuitta jääneitä tarkkailemaan sähköpostiaan 7. helmikuuta jälkeen.

– Lunastamatta jääneiden lippujen osto-oikeus mahdollisesti kohdennetaan niille, jotka jäivät arvonnassa ilman lippua. Missään sitä ei lue sitovasti, mutta se kuulostaisi loogiselta. Uefa on sanonut, että 7. helmikuuta jälkeen käsitellään, mitä jäljelle jääneille lipuille tehdään.

Vielä tuonkin jälkeen lippuja voi olla mahdollista saada. Variksen mukaan Uefa avaa maalis–huhtikuussa lipunmyynnin resale-portaalin, jonka kautta lippunsa lunastaneet voivat myydä tarpeettomiksi jääviä lippujansa.

– Se on selvää, että valtavia määriä ei enää silloin tule myyntiin.

"On se hieman sekavaa"

Suomalaiset hakivat sankoin joukoin lippuja EM-turnaukseen, johon Suomen miesten jalkapallomaajoukkue selviytyi historiallisesti ensimmäistä kertaa. Varis kertoo, että lippuhakemuksia jätettiin kymmeniä tuhansia. Tarkkoja tietoja suomalaishakemusten määrästä ei ole Palloliitollakaan.

– Mielellämme julkistaisimme sen, mutta valitettavasti emme ole tarkkaa tietoa saaneet. Joka tapauksessa se on todella iso luku, kymmenistä tuhansista puhutaan.

Varis myöntää, että EM-kisojen lippukauppa on ollut varsin sekava kokonaisuus.

– On se hieman sekavaa, mutta Uefa vastaa myynnistä ja tiedotuksesta, me emme saa kaikkia tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat