Jäikö toimittaja alle – kokeilimme itsestään pysäköivää Teslaa

Tesla ajaa ilman kuljettajaa – jääkö toimittaja alle? 1:24

Teslan Summon-toiminto pääsi tositestiin, kun MTV Autot kokeili sen luotettavuutta ja tarkkuutta parkkipaikalla.

Teslan näkökulmasta kokeilu sujui aluksi onnahdellen, kun auto pysähteli kauemmas kohteista kuin asetuksiin oli säädetty. Myös Summonin yleisessä toiminnassa oli aluksi haasteita.

Kun saimme Summonin – käskytyksen – toimimaan ja videolle tallentui muun muassa uhkarohkean toimittajamme Villen kokeilu: pysähtyykö Teslan Model S –malli journalistin eteen turvallisesti.

Summon on vielä kehitysversio, siis beta-vaiheessa, jolloin toiminnassa on luonnollisesti vielä hiottavia osa-alueita. MTV Autot –toimitus epäilee myös, että Euroopan tiukkapipoinen lainsäädäntö on syynä lieviin haasteisiin Summonin käytössä: Amerikassa Summonilla voi ajattaa Teslansa autotallista ulos vielä aamukahvia siemaillessaan, mutta euroversiossa älypuhelinohjauksen toimimiseksi on oltava auton välittömässä läheisyydessä.

Toivottavasti Teslan koodarit saavat Euro-Summonin toimimaan pian moitteetta, sillä toiminnosta on ilmiselvää hyötyä monessa tiukassa parkkipaikassa – ja vaatteetkin säästyvät likaantumiselta, kun auton voi ohjata kännykällä piukimpaankin väliin.

Lue myös:

    Uusimmat