Jaguarin supertykki Suomeen kesäkuussa – tarjolle sekä coupéna että avona

Jaguar esittelee Geneven autonäyttelyssä urheiluauto F-Typen rajuimman version. Uutuus tuo Jaguarin mukaan himoittuun 200 mph:n kerhoon, eli auto saavuttaa yli 200 mailin tuntinopeuden huippunopeuden. Meille tutummassa yksikössä huippunopeus on siis 322 km/h.

Uutuus kulkee nimellä Jaguar F-Type SVR. Voimanlähteenä toimii mekaanisesti ahdettu 5,0-litrainen V8, joka tuottaa 575 hevosvoiman tehon, ja 700 newtonmetrin väännön. Kiihdytys satasen nopeuteen taittuu aina nelivetoiselta menopeliltä 3,7 sekunnissa.

Uutuus on käynyt läpi joukon muutoksia verrattuna tähän asti tehokkaimpaan F-Type R -malliin. Auto on saanut uutta ilmettä puskureihin ja samalla myös aerodynamiikkaa on päivitetty vastaamaan kasvaneita nopeuksia. Muihin muutoksiin lukeutuu esimerkiksi pakoputkiston vaihtaminen titaanivalmisteiseen, jolla tulee painonsäästöä 16 kiloa F-Type R:ään verrattuna. Myös äänimaailmaa on hiottu entisestään. Alusta on päivitetty ja samalla uudet takovanteet vähentävät jousittamatonta massaa. Lisävarusteena tarjolla olevat hiilikuitukeraamiset jarrut tuovat painonsäästöä 21 kiloa. Kokonaisuudessaan SVR on kaikkien keventävien lisävarusteiden myötä 50 kiloa F-Type R -mallia kevyempi. Varsinaisesta höyhensarjalaisesti ei kuitenkaan voi puhua, sillä Coupé-version omamassa on 1 705 kiloa.

Ensimmäinen F-Type SVR tulee Suomeen kesäkuussa. Coupén hinnat alkavat 253 260 eurosta ja Convertiblena tehoversion saa mukaansa 266 091 eurolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja