Jada Pinkett Smith toimi huumediilerinä tavatessaan Tupacin – käänsi elämänsä päälaelleen ja olisi halunnut pelastaa räppärin traagiselta kohtaloltaan

Jada Pinkett Smith on puhunut usein julkisuudessa suhteestaan Tupac Shakuriin.

Näyttelijä Jada Pinkett Smith sekä edesmennyt räppäri Tupac Shakur olivat aikanaan ystäviä jo kauan ennen, kuin heistä kumpikaan nousi julkisuuteen. Kaksikko kävi 1980-luvulla samaa koulua, Baltimore School of the Artsia. Tuolloin kumpikin heistä oli erityisen kiinnostunut musiikkibisneksestä. 

Pinkett Smith ja Shakur nousivat julkisuuteen vuosia myöhemmin ystävyytensä alkamisesta. Pinkett Smith sai ensimmäiset elokuvaroolinsa ja Shakur teki musiikillisen läpimurtonsa ensimmäisellä studioalbumillaan 1990-luvun alussa. 

Uriensa ollessa aluillaan Pinkett Smith sekä Shakur puhuivat usein haastatteluissa ystävyydestään, mutta Pinkett Smith paljasti vasta vuonna 2017 antamassaan haastattelussa tavan, jolla kaksikon ystävyys alunperin alkoi.

Kun Pinkett Smith ja Shakur tapasivat, toimi Pinkett Smith huumediilerinä lukiossa.

– Se on melko vaikeaa, koska en ole oikeastaan kertonut koko totuutta. Yksi asia siitä, joka on mielenkiintoista ja jota en ole oikeastaan koskaan ennen kertonut, on että kun ensimmäistä kertaa tapasin Pacin, olin huumediileri, Pinkett Smith kertoi aikanaan.  

Haastattelun aikana Pinkett Smith kertoi myös, että Shakurin elämäntyyli ajoi lopulta kaksikon erilleen toisistaan. Myös Pinkett Smithin huonot kokemukset saivat hänet arvioimaan uudestaan suuntaa, jonne hänen elämänsä oli johtamassa. 

Shakurista puolestaan tuli pahamaineinen räppäri, jonka elämässä väkivalta oli jatkuvasti läsnä. Shakurilla sekä räppäri Notorious B.I.G.:llä oli myös keskenään loputon riita, eikä sotakirvestä kaksikon välillä haudattu koskaan. Shakur menehtyi ampumavälikohtauksessa Las Vegasissa 13. syyskuuta 1996. Hän oli kuollessaan 25-vuotias. Notorious B.I.G. menehtyi niin ikään aseväkivallan seurauksena vuonna 1997. 

Pinkett Smithin mukaan hän halusi muuttaa Shakurin elämää positiivisempaan suuntaan, kuten hän oli tehnyt oman elämänsä kohdalla. 

– Oli aika, jolloin tapasimme ja olimme tavallamme menossa eri suuntiin. Ja ajattelin vain, että "Okei Luoja, jonain päivänä teet Pacille saman kuin teit minulle, joka oli, että pelastit minut." Mutta se ei koskaan tapahtunut hänelle. Ja se on jotain, mikä minun on jatkuvasti kohdattava, Pinkett Smith on kertonut ajatelleensa. 

Pinkett Smithin mukaan Shakur erityisesti kannusti naista ottamaan vastaan roolin vuoden 1993 elokuvassa Väkivallan kierre, joka oli yksi Pinkett Smithin ensimmäisistä päärooleista. Nainen on myös kuvaillut kaksikon toimineen eräänlaisina "ankkureina" toisilleen ystävyytensä aikana. 

Vuonna 1996, Tupacin kuoleman jälkeen, Pinkett Smith kertoi, että hän ja Shakur ajautuivat kiivaaseen riitaan ennen kuin tämä menehtyi kun häntä ammuttiin ohi ajaneesta autosta Las Vegasissa. 

– Se ehdottomasti antoi minulle opetuksen, joka on se, että elämä on liian lyhyt. Älä anna erimielisyyksien asettua sinun ja rakastamiesi sekä välittämiesi ihmisten väliin.

Lähde: CheatSheet

Lue myös:

    Uusimmat