Jäätteenmäki pääministerikohustaan: Elämässäni ollut onnellisempiakin aikoja

25:36

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, ettei muistele mielellään pääministerikautensa loppua.

Entinen keskustan kansanedustaja ja pääministeri Anneli Jäätteenmäki sanoo, että hänen elämässään on ollut paljon onnellisempiakin aikoja, kuin hänen pääministerikautensa loppu.

– Olen ajatellut, että kerron sitten kokonaisuutena joskus siitä. Jokaisella suomalaisella, joka on silloin elänyt, ja katsonut ja kokenut sen television kautta, on varmasti mielipide asiasta. Se oli kovaa aikaa ja onneksi selvisin siitä hengissä.

Nyt Jäätteenmäki on toiminut europarlamentaarikkona 11 vuotta ja sanoo olevansa tyytyväinen työhönsä. Päätös lähteä EU-vaaliehdokkaaksi ei kuitenkaan ollut helppo ja Jäätteenmäki sanookin aluksi kieltäytyneensä ehdokkuudesta.

– Muistan, että ystäväni Mirja Ryynänen sanoi minulle, että älä sano julkisesti kuitenkaan vielä ei, että mieti. Hän kertoi työstään, kun hän on ollut aikaisemmin meppi. Ja sitten mietin, että sehän onkin kiinnostavaa.

Meppinä työskennellessään Jäätteenmäki kertoo käyneensä myös talousvaikeuksissa kamppailevassa Kreikassa. Siellä hän kertoi Suomen 1990-luvun talouskriisistä ja kuinka Suomessa oli jouduttu tekemään vaikeita päätöksiä.

– Kun olin kertonut, mitä eduskunta oli päättänyt, niin ensimmäinen kysymys (heillä) oli se, että pistettiinkö ne päätökset toimeen. Minulta jäi varmasti suu auki, koska me Suomessa olemme taas tottuneet siihen, että kun päätös tehdään, niin se pistetään toimeen. Ja luulen, että tästä siellä Kreikassa on paljon kysymys, että tehdään päätöksiä, mutta niitä ei pistetä toimeen.

Kuuluuko Suomen ääni Jäätteenmäen mielestä europarlamentissa? Miten Jäätteenmäki kommentoi keskustan suosion syitä? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja