Mainos

Jäätteenmäki kasvatti eniten julkisuusmääräänsä

Puoluejohtajista eniten julkisuudessa esiintyy yhä pääministeri Paavo Lipponen, mutta Anneli Jäätteenmäki on noussut näkyvyydessä kakkoseksi.

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen saama julkisuus on kasvanut huimasti tässä kuussa. Eniten julkisuudessa esiintyy edelleen pääministeri Paavo Lipponen, mutta Jäätteenmäki on noussut kakkoseksi suomalaisissa tiedotusvälineissä. Pääministerikamppailua käyvä kaksikko on medianäkyvyydessä irtaantunut selvästi muista puoluejohtajista.

Tiedot käyvät ilmi MTV:n uutisten Observer Finlandilta tilaamasta selvityksestä. MTV:n uutiset seuraa puoluejohtajien julkisuutta helmikuun loppuun asti. Toisessa seurantajaksossa julkisuutta on mitattu vuoden alusta tämän kuun puoleen väliin asti.

Lipposen etumatka on kaventunut. Keskustan puheenjohtaja on viisinkertaistanut medianäkyvyytensä edellisjaksoon verrattuna ja noussut kakkoseksi. Johtokaksikko on riuhtaissut hajuraon muihin, vaikka viimeisimmällä seurantajaksolla Kokoomus julkisti vaalitavoitteensa ja puheenjohtaja Ville Itälä sai paljon näkyvyyttä.

- Lipposella ja Jäätteenmäellä on ollut keskinäistä väittelyä ja he ovat kohdentaneet sanomisiaan toislleen. Tulevat vaalit in myös nähty yhä enemmän kahden kamppailuna pääministerin paikasta, sanoo poliitikkojen esiintymistä ja viestintää tutkinut viestinnän dosentti Pekka Isotalus Helsingin Yliopistosta.

Lipponen ja Jäätteenmäki ovat ottaneet yhteen Nato-keskustelussa ja Irak-kannanotoissa. Poliittiseen kielenkäyttöön jää elämään Lipposen heitto "sokeasta Reetasta".

Pienten puolueiden osuus tiedotusvälineissä on selvästi vähäisempää - tosin Jan ErikEnestam ja Osmo Soininvaara ovat lisänneet julkisuuttaan. Suvi-AnneSiimeksen mediavetovoima sen sijaan on laskenut.

- Uskon, että kolmen kärki pysyy samana, mutta kun vaalitaistelu ja ohjelmat alkavat, pienet ryhmät pääsevät myös ääneen, jatkaa Isotaulus.

Jäätteenmäki on saanut tässä kuussa eniten niskaansa kielteistä julkisuutta. Tarkastelujaksolla puheenjohtaja on saanut haukkuja vaalitavoitteiden epämääräisyydestä - niin kokoomuksen kuin demarienkin suunnasta.

Tiedotusvälineet suosivat napit vastakkain -tilanteita. Jäätteenmäki sai kuitenkin edelleen eniten myönteistä julkisuutta.

Seuraava mittaus julkaistaan helmikuun puolen välin tuntumassa.

(Kymmenen uutiset 25.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.