Suomalaiset ovat Euroopan tasolla kovinta kastia, mitä tulee jäätelön kulutukseen: herkuttelemme peräti 14 litraa jäätelöä vuodessa per henki. Niinpä Suomi on itseoikeutetusti ensimmäinen pohjoismaista, joka sai oman Magnum Pleasure Storen.
Tässä pop-up jäätelöbaarissa jokainen voi luoda omanlaisensa jäätelönautinnon: päällystämättömään jäätelöpuikkoon saa valita ensin kuorrutteeksi valko- tai maitosuklaata, ja sen jälkeen herkkuun otetaan kaksi tai kolme lisuketta: testissä ainakin marenkimurut, pistaasi ja ruusunlehdet osoittautuivat täysosumaksi.
Jäätelöbaarista voi ottaa vinkkiä myös kotoisiin herkutteluhetkiin.
– Lähde liikkeelle kontrasteista: yhdistele värejä, rapeaa ja pehmeää, hapanta ja karvasta. Pidä kuitenkin kohtuus, pari kolme hyvää juttua toimii. Yksinkertainen on herkullisinta, vinkkaa kokkimaajoukkueestakin tuttu Sami Rekola, joka toimii keittiöpäällikkönä ja koekeittiön tiimin vetäjänä Unileverillä.
Kodin herkkukätköistä ja kotipuutarhasta löytyy hyviä lisukkeita jäätelöannokseen. Esimerkiksi makeat yrtit, raparperista tehty hilloke ja mustaherukan lehdet tuovat kaivattua raikkautta herkutteluhetkeen.
– Kotona kannattaa kurkistaa mauste- ja kuiva-ainekaappeihin. Tee keksirouhetta, lisää seesaminsiemeniä siihen, Rekola ohjeistaa.

