Jäätelönautinnot uusiin sfääreihin – huippukokin niksit!

Suomalaiset ovat Euroopan tasolla kovinta kastia, mitä tulee jäätelön kulutukseen: herkuttelemme peräti 14 litraa jäätelöä vuodessa per henki. Niinpä Suomi on itseoikeutetusti ensimmäinen pohjoismaista, joka sai oman Magnum Pleasure Storen.

Tässä pop-up jäätelöbaarissa jokainen voi luoda omanlaisensa jäätelönautinnon: päällystämättömään jäätelöpuikkoon saa valita ensin kuorrutteeksi valko- tai maitosuklaata, ja sen jälkeen herkkuun otetaan kaksi tai kolme lisuketta: testissä ainakin marenkimurut, pistaasi ja ruusunlehdet osoittautuivat täysosumaksi.

Jäätelöbaarista voi ottaa vinkkiä myös kotoisiin herkutteluhetkiin.

– Lähde liikkeelle kontrasteista: yhdistele värejä, rapeaa ja pehmeää, hapanta ja karvasta. Pidä kuitenkin kohtuus, pari kolme hyvää juttua toimii. Yksinkertainen on herkullisinta, vinkkaa kokkimaajoukkueestakin tuttu Sami Rekola, joka toimii keittiöpäällikkönä ja koekeittiön tiimin vetäjänäUnileverillä.

Kodin herkkukätköistä ja kotipuutarhasta löytyy hyviä lisukkeita jäätelöannokseen. Esimerkiksi makeat yrtit, raparperista tehty hilloke ja mustaherukan lehdet tuovat kaivattua raikkautta herkutteluhetkeen.

– Kotona kannattaa kurkistaa mauste- ja kuiva-ainekaappeihin. Tee keksirouhetta, lisää seesaminsiemeniä siihen, Rekola ohjeistaa.

Marjaisia ja suolaisia makuja jäätelön kaveriksi

Kansainvälinen Magnum Pleasure Store -konsepti on aiemmin toteutettu muun muassa Lontoossa, Pariisissa, Istanbulissa ja Mexico Cityssä. Vuonna 2013 Magnum Pleasure Store avataan Helsingin lisäksi Milanossa, Amsterdamissa, Cannesissa, Sydneyssä sekä New Yorkissa.

Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla toimivaan pop-uppiin valittiin yksilöllisiä raaka-aineita nimenomaan suomalaiseen makuun, esimerkiksi raikkaita marjoja. Täydellistä jäätelönautintoa tavoittelevan kannattaakin muistaa, ettei makean jäätelön kaveriksi kannata valita liian sokerisia makupareja, vaan mieluummin raikkautta, mausteisuutta tai suolaisuutta.

– Kaksi tai kolme lisuketta on hyvä määrä, muuten voi tulla epäselvä kokonaisuus, Rekola muistuttaa.

Todellinen herkkusuu tietää, että jäätelön ja suklaan maut saavat syvyyttä esimerkiksi kristallisuolasta. Suklaan kanssa sopii erinomaisesti yhteen rouhittu chili.

– Chili ja himalajan suola voi olla radikaali ajatus monelle, mutta kun niiden kaverina on suklaa ja jäätelö, ne nousevat makuina ihan eri tavalla esiin!

Magnum Pleasure Store Helsinki Vanhalla ylioppilastalolla auki 29.6.2013 asti.

MTV3/Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja