Mainos

Jaakonsaari duuman edustajan porttikiellosta: Etyj-kokous kannattaisi peruuttaa

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) pitää valitettavana, että Etyj-kokouksen tarjoama mahdollisuus keskusteluun Venäjän kanssa on peruuntunut EU:n matkustuskieltojen vuoksi.

Jaakonsaari sanoi suomalaismeppien lehdistökahveilla, että keskustelu Venäjän kanssa olisi nyt erityisen tärkeää.

-Minun on hirveän vaikea ymmärtää, että näinkin suuri mahdollisuus käydä dialogia parlamentaarikkojen kesken nyt vain häipyi.

Jaakonsaaren mielestä Suomen hallituksen olisi pitänyt hakea erityislupaa Venäjän duuman puhemiehen Sergei Naryshkinin saamiseksi Suomeen. Jaakonsaari kirjoitti blogissaan eilen, että kokous kannattaisi peruuttaa, koska sillä ei enää ole mitään merkitystä ainakaan dialogin kannalta.

Jaakonsaaren mielestä jokaista yksittäistä kommenttia tai vastareaktiota Venäjältä ei silti kannata ottaa kovin vakavasti. Eilen Naryshkin rinnasti Krimin kansanäänestyksen Suomen itsenäistymiseen sen jälkeen, kun hänen matkansa Etyj-kokoukseen evättiin.

-Varmaan tarvitsee Suomessakin ymmärtää se, että Venäjällä puhutaan kanssa aika hurjia, eikä se tarkoita, että Kreml ajattelee sillä tavalla. Siellä käydään monenlaista keskustelua.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.