Jääkiekon MM-kotikisojen yllä yhä isoja koronakysymysmerkkejä – järjestäjät saivat Uros Live -kohusta ”ensimmäisen heikon signaalin”

Tässä on ensi kevään MM-kisojen maskotti Miracleo 0:36
Video: Tässä on ensi kevään MM-kotikisojen maskotti Miracleo

Ensi kevään jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä. Toisin kuin viime vuonna, tällä kertaa järjestäjät saavat ottaa hallit täyteen. Ainakin nykytiedon mukaan. Turnauksen yllä on yhä isoja koronakysymysmerkkejä. Kisojen pääsihteerin Heikki Hietasen mukaan Jääkiekkoliitto seurasi ”vierestä” Tampereen areenaan liittyvää nimikohua. Liitto sai varoittavia signaaleita siitä, ettei kaikki ole kunnossa.

Ensi kevään kisat pelataan 13.–29. toukokuuta 2022 Tampereella ja Helsingissä. Näistä Tampere on päänäyttämö ja Leijonien kotipaikka.

Kisoihin järjestettiin lippuarvonta, jossa haettiin yhteensä 1,6 miljoonaa tikettiä.

– Suomen pelit ja viimeisen viikon loppuhuipennuksen liput on jo käytännössä myyty. Meidän täytyy vielä analysoida ja tutkia hallia tiettyjen yksityiskohtien suhteen. Sen myötä osaan luvata, että Suomen peleihin vapautuu vielä satoja lippuja, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kaavailee.

Hietasen mukaan kisoihin on asetettu 500 000 katsojan kokonaistavoite. Tästä Tampereen osuus on 350 000 katsojaa ja Helsingin 150 000.

– Iso kysymys liittyy Venäjään. Toivotaan, että raja aukeaa, koska sieltä on tullut kovasti kiinnostusta. He eivät nyt uskalla tehdä päätöksiä, kun ei ole tarkkaa tietoa kohtalosta. Sama koskee montaa muutakin maata, Hietanen kertoo.

– Kun saadaan selko rajoituksiin ja säännöksiin, uskon, että lipunmyynti kiihtyy, Hietanen jatkaa.

A, B ja C-suunnitelmat

Viime vuoden MM-kisat käytiin Latviassa, missä turnauksen avauspuoliskon pelit pelattiin tyhjille katsomoille. Paikallinen hallitus höllensi rajoituksia kisojen viimeiselle viikolle. Silloinkaan areenat eivät täyttyneet kunnolla.

Tämän kevään kisojen yllä on vielä omia kysymysmerkkejä. Tarkkaan kun ei tiedetä, mihin suuntaan koronapandemia etenee ja onko tiedossa uusia aaltoja.

– Kyllähän kisat pelataan. Jos ei muuten, niin kuplassa, pääsihteeri Hietanen vannoo.

– Meillä pitää olla A-, B- ja C-suunnitelmat. Lähtökohta on se, että hallit saadaan ottaa täyteen, niin kuin Suomessa voi tällä hetkellä tehdä. Toivotaan, että tilanne paranee, kun rokotuksia tulee lisää. Niin meille kuin maailmalla. Nyt käytössä ovat koronapassit ja ne voivat olla yksi keino, jonka avulla halliin voi päästä, Hietanen sanoo nykyhetken tilanteesta MTV Urheilulle.

Järjestäjät joutuvat kuitenkin elämään hetkessä.

– Meidän täytyy seurata viranomaisten määräyksiä ja ohjeita. Emme voi omia keksiä, Hietanen tuumaa.

Kisojen päänäyttämön, joulukuun alussa valmistuvan Tampereen kannen areenan yllä on ollut omaa hässäkkää kuluneen kevään, kesän ja syksyn aikana. Hallin oli tarkoitus kantaa nimeä Uros Live. Kyseinen valinta aiheutti närkästystä, kun nimikkosponsori tuotiin julki.

Lokakuun lopulla hallin taustayhtiö ilmoitti, että Uros-yhtiö ei jatka areenan nimiyhteistyökumppanina sen talousepäselvyyksien takia.

Hietasen mukaan Suomen Jääkiekkoliitto ja kisojen järjestelytoimikunta seurasivat kohua ”sivusta”.

– Se ei meitä niin koskettanut, kun he eivät olleet kiinnostuneita tulemaan nimikumppaneiksi.

Hallille haetaan nyt uutta nimisponsoria. Hietasen mukaan vaihtoehtojen joukossa on ”vakavia ehdokkaita”.

– On selvää, että kukaan ei halua enää uutta selkkausta. Toki, bisneselämässä näin voi käydä joskus. Kaikki näytti kuitenkin hyvältä.

Jääkiekkoliitto kävi omia neuvotteluja Uroksen kanssa MM-kisojen sponsorointiyhteistyötä – aivan samaan tapaan kun se teki Hartwallin kanssa. Näistä Hartwall on nyt kumppanina, Uros ei.

– Neuvottelut eivät edenneet. Voisiko sanoa, että se oli ensimmäinen heikko signaali, että kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää, Hietanen muotoilee.

Lue myös:

    Uusimmat