Mainos

Jääkarhut pitivät tutkijoita panttivankeina sääasemalla kahden viikon ajan

Viisi venäläistä meteorologia jäi vangiksi Siperiassa Troynoyn saarella sijaitsevalle sääasemalle elokuun lopussa, kun rakennuksen ulkopuolelle ilmestyi suurehko jääkarhulauma. Nyt tiedemiehet ovat onnistuneet häätämään tunkeilijat ja päässeet jatkamaan töitään, kertoo The Guardian.

Sääaseman omistavasta yhtiöstä on kerrottu venäläismedialle, että meteorologit eivät uskaltaneet poistua rakennuksesta kahteen viikkoon sen jälkeen, kun 10 täyskasvuisen jääkarhun lauma piiritti aseman 31. elokuuta. Tuolloin myös yksi sääasemalla eläneistä koirista joutui jääkarhujen raatelemaksi.

Tilanteen teki erityisen kinkkiseksi se, että yhdellä lauman naaraista oli tapana yöpyä aseman ikkunoiden alla.

Säätutkijat eivät onnistuneet häätämään karhuja, sillä petojen säikyttämiseen käytetyt hätäsoihdut olivat päässeet loppumaan.

Meteorologeille luvattiin alun perin, että seuraavan kerran sääaseman tarvikevarastoa täydennettäisiin ”noin kuukauden sisällä”. Venäläinen tutkimusalus Akademik Troshnikov oli kuitenkin liikkeellä saaren lähistöllä ja pystyi toimittamaan saarelle tarvikkeita ennakoitua aiemmin.

Ennen kuin laiva saapui, aseman työntekijöitä oli neuvottu olemaan äärimmäisen varuillaan ja välttämään ulkona liikkumista. Meteorologien työt keskeytyivät osittain piirityksen ajaksi.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun jääkarhut kiusasivat Troynoyn saaren työntekijöitä. Sääaseman omistavan Sevgidromet State Monitoring Networkin edustajan, Vassili Shevtshenkon mukaan jääkarhut ovat tyypillinen näky alueella. Tavallisesti karhut poistuvat saarelta ruoan perässä lokakuussa, kun saaren rannikko jäätyy ja jääkarhujen elinpiiri laajenee.

Helmikuussa Ranualla jääkarhuilla oli vallan muuta puuhaa kuin metorologien säikyttely.

1:02

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja