Mainos

Jäädytetäänkö Katalonian itsehallinto? Puigdemontilta ei vielä selvää vastausta itsenäisyydestä

Katalonian aluejohtaja Carles Puigdemont ei vielä kerro, julistiko hän Katalonian itsenäiseksi vai ei, kirjeessään Espanjan pääministerille Mariano Rajoylle.

Espanjassa Katalonian johto pyytää Espanjalta kahden kuukauden lisäaikaa neuvotellakseen maan keskushallinnon kanssa, uutistoimisto AFP kertoo.

Puigdemont haluaisi tavata Rajoyn niin pian kuin mahdollista ja hän pyytää lopettamaan oikeusprosessin Katalonian poliisipäällikköä vastaan.

– Haluamme vilpittömästi tarjota mahdollisuutta käydä keskustelua siitä huolimatta, mitä on tapahtunut, Puigdemont kirjoittaa Reutersin mukaan.

Espanjan Katalonialle asettama aikaraja kertoa itsenäistymisjulistuksen luonteesta umpeutuu tänään.

Katalonia järjesti kaksi viikkoa sitten kansanäänestyksen, jossa valtaosa kannatti alueen itsenäisyyttä. Espanjan mukaan äänestys oli maan perustuslain vastainen.

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy on antanut Katalonian aluejohtajalle Carles Puigdemontille tähän päivään saakka aikaa vastata, julistautuiko maakunta viime maanantaina itsenäiseksi vai ei. Aikaraja umpeutuu Suomen aikaa yhdeltätoista aamupäivällä.

Viime viikon tiistaina Puigdemont ja hänen liittolaisensa allekirjoittivat Katalonian itsenäisyysjulistuksen, mutta julistus pantiin saman tien jäihin. Katalonian aluehallinnon edustajan mukaan kyseessä oli "symbolinen ele".

Espanja on antanut Katalonialle torstaihin saakka aikaa palauttaa Katalonia takaisin "perustuslailliseen järjestykseen" tai sen itsehallinto jäädytetään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.