Mainos

Ivanov: Meriturvallisuus kansainvälisten säädösten varassa

Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov vakuuttaa, että Venäjä on kiinnostunut Itämeren ympäristön turvallisuudesta samoin kuin muutkin maat. Venäjä ei kuitenkaan ole halukas muuttamaan oma-aloitteisesti öljynkuljetuskäytäntöjään.

- Nämä asiat kuuluvat tietyille kansainvälisille järjestöille, joiden tehtävänä on säätää normit. Venäjä noudattaa tietenkin normeja, kun niihin tulee muutoksia, Ivanov sanoi kollegansa Erkki Tuomiojan kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Ivanov osallistuu huomenna Porissa Itämeren maiden ulkoministerikokoukseen, jota Tuomioja isännöi. Suomi painottaa kokouksen asialistalla erityisesti merikuljetusten turvallisuuden parantamista Itämeren ympäristön suojeluun liittyen.

Touko-kesäkuun vaihteessa pidetyssä Venäjän ja EU:n huippukokouksessa Suomi esitti meriturvallisuuden parantamiseksi yksirunkoisten alusten liikennöinnin kieltämistä ja jääluokitusjärjestelmän tiukentamista. Suomen toive sai kokouksessa kannatusta useilta EU-mailta. Merenkulkunormien säätäminen kuuluu kansainväliselle merenkulkujärjestö IMO:lle ja Euroopan unionille.

Huomiseen ulkoministerikokoukseen osallistuu Suomen ja Venäjän lisäksi ulkoministerit Puolasta, Tanskasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Islannista sekä Saksan Eurooppa-ministeri ja Ruotsin ja Norjan ulkoministeriöiden valtiosihteerit. Lisäksi mukana ovat EU:n puheenjohtajamaan Kreikan ja Euroopan komission edustajat.

Venäjä neuvottelisi P-Korean kanssa


Ivanov ilmoitti lehdistötilaisuudessa, että Venäjä on valmis ottamaan aktiivisen roolin Pohjois-Korean ydinasekiistan ratkaisemisessa, jos kiistan osapuolet niin haluavat. Pohjois-Korea ilmoitti eilen aikovansa hankkia ydinaseen, jotta maan armeijaa voidaan pienentää ja kuihtuvaa taloutta helpottaa.

Pohjois-Korea on useaan otteeseen toivonut ydinasekysymyksestä kahdenkeskeisiä keskusteluja Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvallat on kieltäytynyt kahdenkeskeisistä neuvotteluista, ja vaatinut muita maita niihin mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.