Ivana Trumpin lapset Eric ja Ivanka muistelivat edesmennyttä äitiään: "Loistava, viehättävä, intohimoinen"

Ivana Trump menehtyi 14. heinäkuuta New Yorkissa.

Yhdysvaltalainen bisnesnainen ja seurapiirihenkilö Ivana Trump on kuollut 73-vuotiaana. Hän nousi julkisuuteen avioiduttuaan liikemies, entisen Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa 1970-luvun lopulla. 

Trumpin lapset Eric ja Ivanka Trump muistelivat edesmennyttä äitiään koskettavasti sosiaalisessa mediassa.

– Äitimme oli uskomaton nainen, niin liikenaisena, maailmanluokan urheilijana, kaunottarena kuin välittävänä äitinä ja ystävänä. Hän oli selviytyjä. Hän pakeni kommunismia ja otti vastaan tämän maan. Hän opetti lapsilleen sisukkuutta ja sitkeyttä, myötätuntoa ja päättäväisyyttä, perhe kertoo tiedotteessaan, jonka myös Eric Trump julkaisi vanhan perhekuvan kera Instagramissa.

– Tulemme ikävöimään häntä kovasti, sekä me lapset että lapsenlapset.

Myös Ivanka Trump kertoo sydämensä särkyneen äitinsä poismenon myötä. Hän jakoi Instagram-tilillään nostalgisen kuvasarjan lapsuudestaan. 

– Äiti oli loistava, hurmaava, intohimoinen ja pirun hauska. Hän mallinsi voimaa, sitkeyttä ja päättäväisyyttä jokaisessa asiassa. Hän eli täysillä – koskaan luopumatta tilaisuudesta nauraa ja tanssia. Kaipaan häntä ikuisesti ja säilytän hänen muistonsa elossa sydämissämme aina, Ivanka kirjoitti.

Donald Trump totesi alustallaan Truth Social, kuinka hän tulee muistamaan Ivanan ”upeana, kauniina naisena, jolla oli hieno ja inspiroiva elämä.”

– Hänen ylpeytensä ja ilonsa olivat hänen kolmen lastaan Donald Jr, Ivanka ja Eric, entinen presidentti kirjoitti.

Ivana Trump syntyi vuonna 1949 entisessä Tšekkoslovakiassa. Hän lähti maasta 1970- luvulla ja meni naimisiin Donald Trumpin kanssa vuonna 1977.

Ivana Trump työskenteli vuosia aviomiehensä Donald Trumpin liiketoiminnassa. Hän kirjoitti useita kirjoja, perusti oman vaate-, hajuvesi- ja korumallistonsa ja suunnitteli sisustusta Trumpin hotelleihin. Lisäksi hän kirjoitti Ask Ivana- kolumnia.

Lue myös:

    Uusimmat