Ivana Trump, 73, on kuollut

BBC:n mukaan Ivana Trump, Donald Trumpin ensimmäinen vaimo, on kuollut 73- vuotiaana.

Ivana Trump oli yhdysvaltalainen bisnesnainen ja seurapiirihenkilö. Hän nousi julkisuuteen avioiduttuaan liikemiehen ja tulevan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa 1970-luvun lopulla. 

Ivana Trump oli Donald Trumpin ensimmäinen vaimo, ja heillä on kolme yhteistä lasta Donald Jr., Ivanka ja Eric Trump.

Kuoli kotonaan New Yorkissa

ABC News:in mukaan Donald Trump kertoi, että Ivana Trump kuoli kotonaan New Yorkissa Upper East Sidella.

– Äitimme oli uskomaton nainen, niin liikenaisena, maailmanluokan urheilijana, kaunottarena kuin välittävänä äitinä ja ystävänäkin, toteaa Trumpin perhe.

– Hän oli selviytyjä. Hän pakeni kommunismia ja otti vastaan tämän maan. Hän opetti lapsilleen sisukkuutta ja sitkeyttä, myötätuntoa ja päättäväisyyttä, perhe kertoo tiedotteessaan.

– Tulemme ikävöimään häntä kovasti, sekä me lapset että lapsenlapset.

Donald Trump toteaa Truth Social -alustallaan, kuinka hän tulee muistamaan Ivanan ”upeana, kauniina naisena, jolla oli hieno ja inspiroiva elämä.”

– Hänen ylpeytensä ja ilonsa olivat hänen kolmen lastaan Donald Jr, Ivanka ja Eric, entinen presidentti kirjoittaa.

Syntyi entisessä Tšekkoslovakiassa

Ivana Trump syntyi vuonna 1949 entisessä Tšekkoslovakiassa. Hän lähti maasta 1970- luvulla ja meni naimisiin Donald Trumpin kanssa vuonna 1977.

Ivana Trump työskenteli vuosia aviomiehensä Donald Trumpin liiketoiminnassa. Hän kirjoitti useita kirjoja, perusti oman vaate-, hajuvesi- ja korumallistonsa ja suunnitteli sisustusta Trumpin hotelleihin. Lisäksi hän kirjoitti Ask Ivana- kolumnia.

Donald Trump kirjoittaa muun muassa teoksessaan Trump: The Art of the Deal, kuinka nimesi Ivanan Trump's Castlen toimitusjohtajaksi, eikä halunnut rekrytoida ulkopuolelta johtajaa. 

Donald ja Ivana Trump erosivat vuonna 1992. He tulivat tunnetuiksi kiinteistöalan liiketoiminnastaan, hyväntekeväisyydestään ja ylellisestä elämäntyylistään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja