Ivana Helsinki hurmasi New Yorkin muotiviikoilla

Ivana Helsinki on jatkanut maailmanvalloitustaan New Yorkin Mercedes Benz -muotiviikoilla, joissa esiteltiin merkin kevät/kesä 2014 -mallisto.

Suomen tunnetuimpiin vaatemerkkeihin lukeutuva Ivana Helsinki esitteli ensi kevään ja kesän mallistonsa New Yorkin muotiviikoilla keskiviikkona 4. syyskuuta. Osassa mallistoa on selkeästi nähtävissä Ivana Helsingin tyyli, ja osa vaatteista taas edustaa aikaisemmasta poikkeavaa suunnittelua.

Ivana Helsinki oli New Yorkin muotiviikoilla esillä jo seitsemättä kertaa.

– Yleinen vastaanotto on ollut kyllä tosi positiivinen. Me eroamme massasta tietysti sillä omalla tyylillämme eli etenkin printeillä, värikkyydellä ja tietyllä tarinallisuudella, Suhonen kertoi AVAlle viime keväänä.

Ivana Helsinki on yhdistänyt puna- ja oranssisävyisten väljien mekkojen kauluksiin herkkää pitsikoristelua. Mekkojen lyhyt mitta tekee asuista tyttömäisen mummomaisen sijaan.

Vaaleanvihreät mekot edustavat tunnistettavaa Ivana Helsinki -tyyliä. Vasemman kuvan hempeän vaaleanvihreän mekon jujuna toimivat erikoiset hihaleikkaukset.

Oikeanpuolisen kuvan rimpsutettu rinnus tekee tästä asusta tyttömäisen. Paola Suhonen käyttää neliömäistä kaula-aukkoa paljon suunnittelussaan.

Vihreäruskeasävyiset mekot edustavat Ivana Helsingin tummempia puolia. Muhkeat hihat ja helmat ovat asujen kiintopiste.

Ivana Helsinki tuli aikanaan tunnetuksi retrohenkisillä vaatteillaan. Pallokuvioidut pikkumekot ovat kuin 1960-luvun modernisoituja versioita.

Mustassa perhosmekossa on nähtävillä kolme Ivana Helsingille ominaista elementtiä: hyönteiskuviointi, neliöpääaukko sekä suuret, avonaiset hihat.

Neliöpääaukko toistuu myös sinisessä maksimekossa.

Nämä vaatteet edustavat hiukan poikkeavampaa linjaa Ivana Helsingin suunnittelussa. Liioitellun syvästi V-uurrettu villapaita ja ankkakuvioinen toppi ovat leikkisiä kokeiluja mekkovaltaisen kokoelman keskellä.

Ivana Helsingin mallistoissa on myös aikaisempina vuosina nähty neuloskuviointeja. Tässä mekossa vasemmalla yläosan neulos on yhdistetty kevyempään alaosaan. Myös erilaiset hyönteiset ovat ominaista Ivana Helsinkiä, ja ilmavaa mekkoa oikealla koristaa suuri perhoskuviointi.

Mallien hiukset olivat romanttisen sotkuisia. Hiukset oli koristeltu muun muassa erilaisin letein, ja osalla malleista oli päässään suuria hiuskoristeita ja lierihattuja.

Lue myös:

Lisää tyylivinkkejä Muodin huipulle -sarjassa:

AVA / Emmi Maaranen

Kuvat: Arun Nevader/Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja