Mainos

Itsestään syttynyt ruuti paloi Ähtärin asevarikolla

Hävitettävien sytyttimien räjähdysaineesta syttyi räjähtävä ruutipalo Ähtärissä eilen puoleltaöin. Kukaan ei loukkaantunut palossa, joka syttyi Ähtärin asevarikon hävittämöalueella. Palosta ei liioin aiheutunut aineellisia vahinkoja.

Puolustusvoimien alustavat tutkimukset varmistavat, että kyseessä ei ollut tahallinen vahingonteko. Puolustusvoimien sotavarustepäällikkö on määrännyt asiaa tutkimaan tutkijalautakunnan. Itsesyttyneiden sytyttimien hävittämistä jatkettiin tänään.

Ähtärin asevarikon Palolammen hävittämöalue on vartioitu ja noin 30 kilometrin päässä asevarikolta. Itsestään syttyneet ampumatarvikkeet oli varastoitu aidatulle ulkoalueelle hävittämistä varten. Räjähdys aiheutui kastuneen termiitti-räjähdysainemassan itsesyttymisestä. Jotkut räjähdyksessä syntyneet sirpaleet ilmeisesti sytyttivät lähellä olleita mustaruutisäiliöitä.

Hävitettäviksi määrättyjä sytyttimiä oli muutamia satoja. Sytyttimissä oli noin 15 grammaa räjähdysainetta ja niitä käytetään kranaatinheittimen savuammuksissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.