Mainos

Itsenäisyyspäivänä kiinni otetuista viimeisetkin vapaaksi – yli 30:a epäillään vahingonteosta

Helsingissä poliisi on vapauttanut kaikki eilisissä mielenosoituksissa kiinni otetut. Poliisi epäilee 24:ää ihmistä virkamiehen vastustamisesta. Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta epäillään kahta.

Lisäksi tutkinnassa on muutamia muita rikoksia, kuten vahingonteko ja kaksi kaasusumuttimiin liittyvää ampuma-aserikkomusta. Epäiltyjä on yhteensä yli 30.

Lähes kaikki kiinni otetut olivat 612-mielenilmauksen vastamielenosoitukseen osallistuneita.

Poliisi käytti eilen paineilma-asetta seitsemän kertaa. 612.fi-ryhmittymää vastaan mielenosoituksen järjestäneen Vapaus pelissä -anarkistiryhmän mukaan poliisin ammukset osuivat yhtä ihmistä jalkaan ja toista silmään.

Helsingin poliisin viestintäjohtaja Juha Hakola kertoo, että yhtään uskottavaa ilmoitusta osumista ei ole tullut poliisille. Yksi ihminen tosin sanoi, että häntä olisi ammuttu viisi kertaa, mikä ei Hakolan mukaan ole mahdollista. Laukaukset ammuttiin eri paikoissa.

Hakolan mukaan ennen paineilma-aseen käyttöä poliisia kohti heitettiin kiviä.

– Lähinnä se oli kivien heittelyä ja päälle käymisiä. Poliisi useaan otteeseen varoitti, että poliisi tulee käyttämään voimakeinoja, Hakola sanoo.

Hakolan mukaan paineilma-aseen käyttö lasketaan voimankäytöksi. Siitä ei tehdä samanlaista tutkintaa kuin silloin, jos poliisi ampuu ruutiaseella. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.