Mainos

Itsenäisyysäänestystä vastustavan Espanjan pääministeri vaatii Katalonian separatisteja lopettamaan tilanteen "eskaloimisen"

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy on vaatinut Katalonian separatisteja lopettamaan "radikalismin eskaloimisen ja tottelemattomuuden". Rajoy vaati asiaa televisiolähetyksessä keskiviikkona samaan aikaan kun tuhannet ihmiset protestoivat Barcelonassa Katalonian aluehallinnon viranomaisten pidätyksien takia.

Rajoy sanoi lähetyksessä, että vielä on aikaa välttää suurempia ongelmia.

Katalonian aluehallinto aikoo järjestää kansanäänestyksen itsenäistymisestä lokakuun 1. päivänä. Espanjan keskushallinto pitää äänestystä laittomana, ja samaan tulokseen on tullut myös maan perustuslakituomioistuin.

Keskiviikkona poliisi pidätti 14 Katalonian aluehallinnon viranomaista osallisuudesta itsenäistymisäänestyksen valmisteluun. Poliisi niin ikään takavarikoi liki 10 miljoonaa äänestyslipuketta, joita oli tarkoitus käyttää kansanäänestyksessä.

Espanjan keskushallinto on jo aiemmin varoittanut, että itsenäisyysäänestyksen toteutumisessa avustavia viranomaisia saattavat uhata rikossyytteet.

Espanjan keskushallinto on myös muun muassa ottanut hallintaansa Katalonian itsehallintoalueen raha-asioita estääkseen varojen käyttämistä itsenäisyysäänestykseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.