Mainos

Espanja kieltäytyy neuvottelemasta Katalonian kriisistä

Espanjan hallitus kieltäytyy neuvottelemasta Katalonian johdon kanssa Katalonian itsenäistymispyrkimyksistä.

Espanjan hallitus sanoi myöhään keskiviikkona, ettei se neuvottele lainkaan, ennen kuin Katalonian aluehallinnon johtaja Carles Puigdemont hylkää itsenäistymispyrkimykset.

Espanja pitää Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä laittomina. Espanjan hallituksen mukaan se ei neuvottele laittomuuksista eikä suostu kiristettäväksi.

Puigdemont kertoi tiistaina BBC:lle, että Katalonia julistaa itsenäisyytensä tämän viikon lopulla tai ensi viikon alussa. Nimettömänä pysyttelevä aluehallintolähde kertoi uutistoimisto AFP:lle keskiviikkona, että Katalonia saattaa julistautua itsenäiseksi maanantaina.

Aluehallinnon mukaan 42 prosenttia äänioikeutetuista äänesti sunnuntaina itsenäisyyttä koskeneessa kansanäänestyksessä Espanjan poliisivoimien väkivaltaisesta vastustuksesta huolimatta. Aluehallinnon mukaan 90 prosenttia äänestäneistä kannatti itsenäisyyttä. Tulos on roimasti yläkanttiin mielipidetiedusteluihin nähden.

Espanjan keskushallinto ja perustuslakituomioistuin julistivat itsenäisyysäänestyksen perustuslain vastaiseksi jo ennen äänestystä.

3:41

1:41

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.