Mainos

Katalonian hallinto ei aio perua kansanäänestystä – Espanjan hallitus pitää äänestystä laittomana

Katalonian aluehallinnolla ei ole aikomusta perua sunnuntain kiisteltyä kansanäänestystä itsenäistymisestä. Aluehallituksessa ulkoasioista vastaava Raul Romeva sanoi Brysselissä, että Katalonia on äänestyksen tuloksesta riippumatta kuitenkin yhä valmis keskustelemaan Espanjan keskushallinnon kanssa.

– Me olemme valmiita keskustelemaan kaikesta, Romeva vakuutti.

Espanjan hallituksen ja perustuslakituomioistuimen mukaan kansanäänestys on laiton. Kataloniaan on määrätty lisää poliisivoimia estämään äänestyksen toimeenpano. Poliisit ovat muun muassa sulkeneet äänestykseen liittyviä nettisivuja, takavarikoineet äänestyslippuja ja pidättäneet kansanäänestyksen kanssa tekemissä olevia virkailijoita.

Katalonian aluehallitus on sanonut antavansa itsenäistymisjulistuksen parin vuorokauden kuluessa äänestyksestä, jos kyllä-äänet voittavat. Tällainen tulos on todennäköinen, sillä itsenäistymisen vastustajat pääosin boikotoivat äänestystä.

Kaavailtujen äänestyspaikkojen sulkemiset ja muut toimet äänestystä vastaan ovat poikineet laajoja protesteja. Vaikka itsenäistymistä kannattaa alle puolet Katalonian asukkaista, selvästi suuremman joukon mielestä kansanäänestys pitää saada järjestää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.