Itkevät naisministerit ärsyttivät Elisabeth Rehniä

Entinen RKP:n kansanedustaja ja puolustusministeri Elisabeth Rehn kertoo tuoreessa omaelämäkerrallisessa teoksessaan vaikeista askelistaan politiikassa.

Johanna Vesikallion kirjoittamasta "Lillan - Elisabeth Rehnin epätavallinen elämä" -kirjasta selviää, että Rehnillä oli alusta asti hankaluuksia useiden puolueensa miesedustajien kanssa. He vähättelivät Rehnin taitoja ja osaamista. Arvostelua tuli myös muualta eduskunnasta. Rehn nousi kuitenkin usealla kaudella kansanedustajaksi ja lopulta puolustusministeriksi 90-luvulla. 

Silloin elettiin vaikeita aikoja, eikä hallitustyöskentely ollut aina helppoa.

Rehn kertoo kirjassa, että häntä ärsytti itkevät naisministerit.

–Minua ärsytti ja sai vannomaan, että vaikka kuinka paljon on vastoinkäymisiä, niin hallituksessa en itke. Eeva Kuuskoski käytti sitä paljon, kun halusi tahtonsa läpi, taisivat muuten arvostamani Arja Alho ja Sirpa Pietikäinenkin. Siihen en sorru, että kyynelillä toimitaan, sillä siinä on koko naisten vaikuttamismahdollisuudet mennyttä. --- Olen toiminut siis aika miehisesti. Kyllähän miehetkin itkevät nykyään, vähän liiankin paljon, Rehn kertoo kirjassa.

Kirjassa kerrotaan, kuinka valtiovarainministeri Iiro Viinanen käytti väsytystaktiikkaa naisministereitä kohtaan Kuuskosken kohdalla. 

Rehniä sen sijaan kiusasi ahkerasti SMP:n kansanedustaja Sulo Aittoniemi tekemällä lukuisia kirjallisia kysymyksiä mitä kummallisimmista aiheista.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja